Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



NOTA DE PREMSA // 23/07/12


Nuet demana CiU que “es desmarqui de les polítiques del PP si vol defensar amb força el pacte fiscal a Madrid”

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, considera la proposta del Govern de la Generalitat “insuficient” pel que fa a la part social tot i que valora la inclusió del concepte “concert econòmic solidari”

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha expressat el condol de la seva formació a les famílies de les víctimes de l’incendi a l’Alt Empordà i també ha destacat la valuosa labor de la gent que ha treballat en la seva extinció, tant els bombers com els voluntaris forestals: “Ara que alguns critiquen els treballadors públics, volem recordar que els bombers ho són i que gràcies a la seva feina s’han salvat vides i explotacions agràries i ramaderes a l’Alt Empordà”, ha declarat Nuet.
El dirigent d’EUiA ha demanat a la Generalitat que “estigui a l’alçada del que necessita el país” i reforci el pressupost destinat tant a les polítiques de prevenció com d’extinció d’incendis, també pel que fa als recursos humans i material necessaris als parcs de bombers d’arreu de Catalunya, “uns dels col·lectius més crítics amb les retallades tal i com vam veure a les mobilitzacions del 19-J”, ha senyalat Nuet.
Pacte fiscal, una proposta “insuficient”
Pel que fa al ple extraordinari que celebrarà dimecres vinent el Parlament de Catalunya per aprovar la proposta de pacte fiscal, Nuet ha valorat com “un avenç” la incorporació del concepte “concert econòmic solidari” però considera “insuficient el redactat des del punt de vista social” i per això ha reclamat la “incorporació nítida i qualitativa” de la part social, perquè sigui garantia de què els diners de més que es recaptin es destinin a consolidar polítiques socials. Si el govern de CiU no ho té en compte, “no podrem votar el conjunt de l’acord”, ha conclòs Nuet.
Així mateix, ha advertit al Govern de CiU que “si no es desmarca de les polítiques del govern del PP –a qui tantes vegades ha donat suport- no podrà defensar amb força el pacte fiscal a Madrid”. “Mas va en camí de quedar-se tan sol com Rajoy”, ha conclòs Nuet.
Trobada amb Toxo de CCOO Confederal per analitzar les retallades de Rajoy
Quant a les darreres mesures aprovades pel govern Rajoy i que van motivar les mobilitzacions del 19-J, el dirigent d’EUiA ha declarat que “el PP ja ha esgotat el seu programa” i que ha quedat demostrat que “no té pla B”. Per a Nuet, “Rajoy ha dilapidat la confiança del seu electorat des de desembre passat i cada mes que passa perd un punt en les enquestes”, perquè “ha entrat en una espiral negativa que no sabem on ens portarà”. Precisament el coordinador general d’EUiA ho analitzarà demà al matí a Madrid amb el secretari general de la Confederació de CCOO, Ignacio Fernández Toxo. “EUiA i CCOO coincidim en reclamar al govern del PP un referèndum sobre unes mesures que no té legitimitat per aplicar”, ha dit Nuet argumentant que “no eren al seu programa”.
De no ser així, exigiran la dimissió de Rajoy per “incapacitat manifesta” en redreçar la situació. “Ell és part del problema, en part és responsable de què s’hagi disparat la prima de risc i la borsa s’hagi enfonsat”, ha insistit Nuet. “Estem abocats a un escenari a la grega” ha augurat i ha donat suport a les mobilitzacions que amb tota probabilitat es convocaran el setembre, en una “tardor calenta”.
“Gallardón, el malson de les dones” amb els seus anuncis de modificació de la llei d’avortament
Per acabar, Nuet s’ha referit a l’anunci fet pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, respecte a que avortar en cas de malformació del fetus deixarà de ser legal. El coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés ha senyalat que “Gallardón ha deixat clar que ni és l’esquerra del PP ni tan se val la seva cara amable, sinó el malson de les dones del nostre país que havien avançat en el dret a l’avortament i al propi cos”. Així, Nuet ha considerat la probable modificació de la llei d’avortament “una veritable involució d’extrema dreta” instada pels sectors “ultracatòlics”. Per a Nuet som davant “un PP de les retallades de drets, la recentralització de l’estat i també del nacionalcatolicisme amb aquest atac als drets de les dones sense precedents en 30 anys de democràcia”.