Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.





Hi ha hagut un ampli debat sobre la situació de crísis que viu Europa, Espanya i el panorama a Catalunya després de l'11/S, amb la possibilitat d'una convocatòria electoral. Les mobilitzacions previstes. El procés Congressual de CCOO. La questión nacional ha ocupat una gran part de les intervencions dels membres del Comitè Central. Finalment s'han aprovat alguns canvis en el Comitè Executiu i en les Federacions de Moviment Popular i Moviment Obrer.L'informe ha estat aprovat amb un vot en contra. 

Extractes de l'informe presentat al  Comitè Central del Partit dels i les Comunistes de Catalunya, del 22 de setembre de 2012.


* Recordar al camarada Santiago Carrillo que ens ha deixat recentment. Tot i les coincidències o discrepàncies polítiques, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya valora el seu paper de lluitador per la democràcia, contra el feixisme, contra la dictadura franquista i per les idees del comunisme

Crisi

* La crisi eminenment financera s’ha traslladat a la crisi del deute sobirà i del finançament públic, atacant l’especulació als estats i a Espanya a les CCAA. El programa d’austeritat de la  Troika 
està destruint els fonaments socials i democràtics de la pròpia UE.


* Cal una altra Europa i cal refundar el model regional d’integració europeu per un altre que no sigui l’aplicació a Europa del Consens neoliberal de Washington, en una adaptació europea com a Consens neoliberal de Brussel·les, dibuixat des de Maastricht a Lisboa i Niça.


* La mobilització d’aquesta tardor ha de ser una de les més importants des del començament de la crisi.

La possible Vaga General de Treballadors/es Públics

Mobilitzacions d’inici de curs de la Comunitat Educativa

Campanyes Dret a la Salut i contra Repagament

Vaga d’Estudiants

Denúncia de les retallades del PP i CiU l’11 de Setembre

Mobilització del 15 de Setembre

Acció de “Rescata el Congreso” el 25 de Setembre

Possible acció social de consulta (sindicats, CONFAVC, Mov. Laic, etc.)

Acció de la Plataforma Social Estatal de Referèndum sobre les retallades PP

Mobilització al voltant dels pressupostos 2013

Vaga General Ciutadana


CCOO

* L’aposta del PCC és per un model sindical de marcat caràcter sociopolític de sindicalisme mobilitzador i de classe, amb voluntat d’esdevenir proper i arrelat al centre de treball, un sindicalisme que fa de la pluralitat de la classe un valor, allunyat de la burocratització cupular i que practica la cerca de més amplis estadis d’unitat sindical amb el conjunt de sindicats de classe existents. Un sindicalisme amb voluntat d’influir encara més en l’articulació d’aquest model a nivell europeu. Un sindicalisme a Catalunya de caràcter nacional amb compromís amb el projecte sindical confederal.

Situació a Catalunya

* Cal contextualitzar la situació de Catalunya a Europa i al món. Estem patint una crisi global del capitalisme, a la qual Catalunya no es pot sostreure. Ha entrat en crisi un model que es demostra incapaç d'aconseguir la felicitat de les persones i la llibertat dels pobles.

* Els comunistes catalans aspirem a una Catalunya plenament lliure, una Catalunya Nació entesa com a l'aspiració sobirana de la majoria del nostre poble, i volem construir aquest anhel basant-nos en les aspiracions de les classes treballadores i populars.


* El nostre concepte d’identitat nacional és molt diferent del de la burgesia conservadora, Catalunya ‘és’, en la mesura que preservem la cohesió social i desenvolupem el poder popular plenament democràtic.



Els comunistes per un Model de Federalisme Fiscal


* Els i les comunistes del PCC apostem per un model Federal Plurinacional, Pluricultural, Plurilingüe i Republicà per organitzar l’Estat espanyol i tenim també aquestes referències per organitzar l’espai europeu, on s’obre el debat per la refundació del model de construcció europea sota les mateixes premisses, entenent en tota la seva extensió els valors republicans.



* Aquest model federal cal desenvolupar-lo a l’ofensiva, per poder donar resposta a més autogovern dels catalans i catalanes i poder així connectar més efectivament amb la voluntat democràtica del dret d’autodeterminació del poble de Catalunya en un veritable federalisme de lliure adhesió.


Segueix la necessitat de suma ampla


* Davant els plans de la Troika, concretats en les gestions de govern i polítiques del PP i CiU, cal unitat ampla, antineoliberal o antiretallades, per construir una nova majoria social i política, nacional i d'esquerres.


* En la seva construcció han de participar organitzacions i moviments socials, partits i persones, en igualtat de condicions en un procés constituent. El nexe d'unió és el programa i la mobilització social.


* Valorar també de forma positiva la proposta formulada en els documents de la 10a Asamblea Federal d’IU d’avançar a l’Estat en la conformació d’un Bloc Social i Polític en què IU participi teixint aliances polítiques i socials amb tots aquells col·lectius organitzats que apostin per un model antineoliberal i alternatiu de societat. Aquesta X Assemblea d’IU és un esdeveniment polític important on hem de participar amb força.


* Seguirem treballant per enfortir les relacions polítiques i socials al conjunt de l’Estat amb totes les organitzacions antineoliberals i revolucionàries amb plena lleialtat al projecte Federal d’IU.









Nota: L'informe complert, amb les aportacions que han proposat els i les membres del Comitè Central estarà llest en uns dies.