Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



Els pròxims dies 5 i 6 d’octubre, EUiA serà l’amfitriona de les jornades que el Partit de l’Esquerra Europea (PEE) celebrarà al Centre L'Esplai del Prat de Llobregat (Barcelona) sota el títol ‘L’Europa de les desigualtats’. Els continguts de les jornades han estat elaborats pel Grup de Treball de Serveis Públics del PEE. 







Objectiu:
Comprovar el creixement de les desigualtats en l’Europa d’avui, com a mesura fiable de les injustícies i les agressions a la democràcia i als drets civils i socials. La privatització i la mercantilització dels serveis públics en el desmantellament de l’Europa social, deixant-la en mans de la tirania dels mercats. Els debats versaran sobre la  recerca d’una estratègia social i política coordinada a nivell europeu.

Oportunitat:
Aquest debat forma part de la defensa del desenvolupament dels l’àmbits social, econòmic, cultural i democràtic a Europa en aquesta situació de crisi. Es treballarà a partir de l’acord i la contribució dels diversos sectors i visions territorials, amb la intenció de confeccionar un llistat de propostes orientades a l’acció i la mobilització. Es mostrarà com fer una política de base amb eixos prioritaris, per tal de respondre des dels serveis públics a aquestes desigualtats, o dit d’una altra manera, injustícies.
Aquest desenvolupament, a més, pot i ha d’ajudar i encoratjar la ‘Iniciativa Ciutadana Europea’ que en aquest moment és en ple auge.

Mètode:
Presentació-marc en cada taller per a enfocar, centrar i ajustar el caràcter de les diverses desigualtats. A continuació, debat i intervencions.
Una persona modera el taller i condueix a l’elaboració de les conclusions finals amb propostes concretes per a desenvolupar i experimentar. Les propostes es recolliran a la cloenda i es presentaran en un acte-míting sobre Europa en el si de la Festa d’EUiA del dissabte 6 d’octubre, a partir de la tarda.
Desenvolupament-Agenda: Avançament del programa. S’ha confirmat la presència i la intervenció de diversos companys i companyes, per a presentar diferents enfocaments de les sessions de discussió i tallers. Aquestes persones són rellevants i expertes en els nostres espais de debat. Algunes confirmacions: Àngels Martínez Castells, Vicenç Navarro, Miren Etxezarreta, Elisabeth Gautier, Carme Borrell, Sonja Crivelli, Mauricio Valiente, Juan Mena i altres, pendents de confirmar.
Els debats versen sobre cinc eixos de desigualtat: la de gènere, la de classe (desigualat socioeconòmica), la de procedència/origen (migrants), la d’autonomia personal/respecte la discapacitat, i la desigualtat territorial a Europa.

Divendres 5 d’octubre
10:00 Presentació. Ordre del dia i metodologia.
10.30-14.00 Dues sessions de treball (10.30-12.00 i 12.00-13.30) amb una pausa per al cafè.
Dinar en el mateix centre (a càrrec de l’organització)
16.00 -19.30 Dues sessions de treball (amb pausa).

Dissabte 6 d’octubre

9.30 Dues sessions de treball (9.30-11.00 i 11.30-13.00) amb una pausa per al cafè.
13.00 Cloenda i avaluació de resultats. Document final amb els enfocaments que s’abordaran a la tarda-nit a la Festa d’EUiA, a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), a l’Avinguda de l’Estadi de Montjuïc.

Lloc: Centre L’Esplai (C/ Riu Anoia, 42-54) El Prat de Llobregat (Barcelona)

Organitzen: EUiA, Fundació L'Alternativa i el Grup de Treball de Serveis Públics del Partit de l’Esquerra Europea. Col·laboren: IU i PCE

Nota: El programa final amb la relació completa dels i les ponents, les seves aportacions i els títols dels seus temes, s’enviarà a totes les persones inscrites abans de l’última setmana de setembre.

Les inscripcions s’han de sol·licitar enviant el formulari que adjuntem a europa@euia.cat o atomas@euia.cat Preguem que ho feu el més aviat possible per raons de programa i de reserva.

Data límit d’inscripció: 23 de setembre
(no es podrà garantir l’acceptació de les sol·licituds que arribin més tard del 23 de setembre).

El Prat acollirà les jornades del PEE sobre 'L'Europa de les desigualtats'
Les conclusions es presentaran a la 12a edició de la Festa d'EUiA, el dissabte 6 d'octubre
Dimarts, 04 de setembre de 2012