Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.





NOTA DE PREMSA // 03/09/12

EUiA crida a la “mobilització massiva” l’11-S “contra les polítiques de retallades de CiU i PP i pel dret a decidir del poble de Catalunya”

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha demanat al president Mas que en la seva entrevista amb Rajoy el pròxim dia 20 “aprofiti per desvincular-se del PP i aposti per un model català de sortida de la crisi que qüestioni les retallades i la recentralització”

La Coordinació col·legiada d’EUiA ha aprovat avui el manifest de la formació per l’11 de Setembre, sota el lema ‘Una Diada nacional per la justícia social i el dret a decidir’ (adjuntem pdf). El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha fet una crida en nom de l’organització a la “mobilització massiva” per la Diada “contra les polítiques de retallades de CiU i PP i pel dret a decidir del poble de Catalunya”. Nuet també ha anunciat que EUiA “participarem a les dues manifestacions convocades per l’11 de Setembre si finalment no pot haver-n’hi només una”.

Trobada Rajoy-Merkel

D’altra banda, el també diputat d’ICV-EUiA al Congrés s’ha referit a la trobada que aquest dijous mantindrà la cancellera alemanya Angela Merkel amb el president espanyol, Mariano Rajoy. Segons ha previst Nuet, aquesta reunió serà l’escenificació de “l’acte de submissió de Rajoy davant Merkel”. Per al dirigent d’EUiA, l’única manera de fer-hi front passa per “apostar per polítiques de creixement i de qüestionament del dogma neoliberal del dèficit” i ha afegit que “s’ha de repensar el projecte de construcció de la UE sota nous paràmetres socials i de respecte als pobles”.

I trobada Mas-Rajoy

De la mateixa manera, Nuet ha demanat al president Mas que en la seva entrevista amb Rajoy el pròxim 20 de setembre “aprofiti per desvincular-se del PP i aposti per un model català de sortida de la crisi que qüestioni les retallades i la recentralització”. En la seva opinió, “fins ara la col·laboració entre CiU i PP ha consolidat les retallades a Madrid i Barcelona i porta al rescat recentralitzador de Catalunya”, i tot això “sense que aquests sacrificis hagin millorat gens ni mica la situació de la majoria de la ciutadania, ans al contrari, l’han empitjorat”.

Nuet ha conclòs que “si CiU no trenca amb el PP demostrarà del tot la seva hipocresia, en demanar la llibertat de Catalunya l'11 de Setembre i voler compaginar-ho amb una relació educada amb el PP”.