Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.

 
Santiago Carrillo Solares ha mort aquesta tarda a Madrid a l’edat de 97 anys. Carrillo va ser escollit  Secretari General del Partit Comunista de España , en el VI Congrés del PCE  celebrat  el  1960 i ho va ser fins el  1982. Carrillo ha estat un polític controvertit  en la història contemporània d’Espanya i, en particular, de les esquerres espanyoles i catalanes.

Va participar en  la fundació de la Joventut Socialista Unificada (JSU) i el 1934 va ser empresonat per la seva activitat revolucionària. Començada la Guerra Civil espanyola, Carrillo es va afiliar al  PCE. Durant la lluita antifranquista va ser,  juntament amb Dolores Ibárruri ‘Pasionaria,   un dels més destacats líders comunistes europeus.

Va retornar a Espanya l’any 1976, després de la mort de Franco i  va tenir un paper en la recuperació de les llibertats i de la democràcia. Va ser diputat pel PCE al Congrés en les primeres eleccions. 

Tot i les coincidències o discrepàncies polítiques, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya valora   el seu paper de lluitador per la democràcia, contra el feixisme i contra la dictadura franquista. 


 Joan Josep Nuet i Cayo Lara, han donat el seu condol a la família de Carrillo en la seu de CCOO, on s'ha fet l'acte de comiat.

El Partit dels i les Comunistes de Catalunya, lamenta la mort  de Carrillo, un dels referents de les idees i valors d’esquerres a Espanya.

El PCC  vol expressar el seu condol a la seva família els seus  amics, i a tots aquells i aquelles que han vist en la trajectòria de Santiago Carrillo un referent polític.