Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


ICV-EUiA reprova els 21 mesos de Govern Mas i insta el president a aclarir el 'Cas Palau' i a depurar responsabilitats.
El grup roig i verd ha presentat en el Ple del Parlament dues resolucions en aquest sentit i tres més on defensa amb propostes el dret a decidir, l'alternativa a les retallades i l'austeritat en les despeses electorals 
Dijous, 27 de setembre de 2012,  publicat a la web d'EUiA.




El grup parlamentari d’ICV-EUiA ha presentat en el Ple d’aquesta setmana cinc resolucions sobre el dret a decidir, l’alternativa a les retallades, el balanç dels 21 mesos de Govern de CiU, una proposta d’austeritat en campanya electoral i sobre el ‘Cas Palau’.

En la seva primera resolució, la coalició roig i verda expressa la seva proposta sobre el dret a decidir, en concret considera “imprescindible” que partits polítics, agents socials i entitats representatives del país arribin a un “Acord Nacional per l’exercici del dret a decidir”, el més ampli possible, per tal que la ciutadania de Catalunya pugui expressar durant la propera legislatura, a través d’un referèndum o d’una consulta, la seva voluntat sobre el futur del país.

En aquest sentit, ICV-EUiA creu que a l’inici de la propera legislatura s’hauran d’articular els mecanismes necessaris per construir una proposta sobre l’exercici del dret a decidir de Catalunya, “amb participació dels grups parlamentaris, experts i entitats, que defineixi el full de ruta concret de l’exercici d’aquest dret, analitzant experiències d’altres països, la situació a la Unió Europea, les possibilitats que la legislació ofereix i el calendari i les actuacions que se’n derivarien, així com els mecanismes de seguiment plural del procés i la presència d’observadors internacionals neutrals de reconeguda solvència”.

Pel que fa a la segona resolució presentada per ICV-EUiA, la coalició planteja una alternativa a les retallades del Govern de CiU basada en un canvi de política econòmica, l’aposta per un nou model productiu, mesures concretes de fiscalitat progressiva, de creació d’ocupació i de defensa dels drets socials.

Quant a la resolució sobre l’austeritat en les despeses electorals, el grup roig i verd proposa reduir la publicitat i la propaganda i fer un mailing centralitzat i conjunt de totes les candidatures que es presentin a les pròximes eleccions catalanes.

En el balanç dels 21 mesos del Govern de CiU, el grup d’ICV-EUiA reprova la gestió de l’Executiu i constata el seu fracàs ens les polítiques d’Economia, Empresa i Ocupació, d’Educació i Universitats, de Sanitat, en les Polítiques Socials i de Família, en Seguretat, en la Política Territorial i Sostenibilitat i en les d’Administracions públiques.

Finalment, el grup roig i verd insisteix en què no s’oblidi el ‘Cas Palau’ i per “qualitat democràtica” insta en la seva cinquena resolució a que el president de la Generalitat aclareixi davant la ciutadania “si està implicat o no en el cas del possible desviament de recursos del Palau de la Música cap el partit Convergència Democràtica de Catalunya” i a “comprometre’s a depurar totes les responsabilitats polítiques que es puguin derivar d’aquest cas o altres, com el de les concessions a empreses d’ITV”.


A continuació podeu accedir a les cinc resolucions del grup parlamentari d’ICV-EUiA.

Parlament de Catalunya

 Documents relacionats
Descargar
Dijous, 27 de setembre de 2012

Descargar
Dijous, 27 de setembre de 2012

Descargar
Dijous, 27 de setembre de 2012

Descargar
Dijous, 27 de setembre de 2012

Descargar
Dijous, 27 de setembre de 2012