Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


LA PRESÓ INVISIBLE, AL BARRI DE LES CORTS

La Presó Invisible és un projecte multidisplinar de memòria i reflexió històrica i social organitzat al barri de Les Corts per l'Associació per la Cultura i la Memòria de Catalunya (ACMe) amb el suport del Ministeri de la Presidència i l'Ajuntament de Barcelona.


En diferents llocs del districte de Les Corts Centre CívicCan Deu i la seu del Districte, entre el 20 de setembre i el 14 d'octubre de 2012 es desenvoluparà una agenda d'activitats a partir de tres eixos: una mostra de cimema documental, unes jornades de debat i una instal.lació artística. Us les detallem en els documents annexats.

La Presó Invisible és un projecte multidisciplinar de memòria i reflexió històrica -i també actual- sobre la antiga presó de dones de Les Corts (1936-1955), l'espai de reclusió femenina més important de la Barcelona del primer franquisme, una circumstància que contrasta amb l'oblit i invisibilitat que pateix actualment. La constant transformació de la fisonomia de la ciutat i del barri i la desaparició física de l'equipament han ajudat poderosament a aquest oblit, un fet que des del projecte la Presó Invisible s'ha intentat contrarestar.

Visibilitzar la antiga presó -i el seu col.lectiu de dones empresonades per la dictadura franquista- a través del concurs de imatges antigues, testimonis i estudis actuals constitueix un dels objectius d'aquest projecte. És tracta també, però, de concitar noves mirades -mitjançant el cinema documental, o l'art al servei de la memòria- que possibilitin un debat d'actualitat on els veins i veïnes del barri tinguin alguna cosa que dir sobre el seu record i senyalització.