Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



 http://comunistes.cat/pdf/realitat2.pdf  

Hem trigat més del que ens proposàvem en poder treure aquest número de Realitat i us presentem aquest número doble. Moltes, moltíssimes coses han passat al país, però podem posar tres dates que ens poden servir per situar-nos: el 10 de juliol i la resposta ciutadana a la retallada de l’Estatut pel Tribunal Constitucional, el 29 de setembre i la mobilització liderada pels sindicats de classe contra el viratge polític del govern, el pla d’ajust i austeritat, i la reforma laboral contra els drets dels treballadors i treballadores, i, finalment, el 28 de novembre, on l’expressió política més clara de la burgesia catalana, CiU, ha recuperat el govern de la Generalitat posant fi a un septeni progressista on s’ha assajat per primer cop des de temps de la República una aliança unitària d’esquerres on el catalanisme popular va ser, tal com un element central.


El 1999 el Partit dels i les comunistes de Catalunya, fidel a la tradició dels comunistes a Catalunya i en un moment de desgast del projecte pujolista, va llançar una conferència sobre el fet nacional, entenent que la recuperació de la tradició del catalanisme popular que posa al centre els ciutadans i ciutadanes, el benestar, la democràcia i la llibertat era alhora un punt de trobada de les esquerres polítiques per a una construcció de Catalunya des d’altres valors i amb altres prioritats, dirigida per les classes populars. La concreció va arribar
el desembre de 2003 amb el Govern Catalanista i d’Esquerres. Més enllà dels matissos i desencontres, les polítiques socials i l’avenç en l’autogovern han estat dos acords centrals del projecte de govern d’esquerres i són el patrimoni que deixa al nostre poble i que cal defensar.

LLEGIU TOT L'ARTICLE :  http://comunistes.cat/pdf/realitat2.pdf