Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


NoDevem #NoPaguem #DeNosaltresDepèn #13O

 
 
Manifestació internacional en el 13 d’octubre:
   “No devem, no paguem, de nosaltres depèn!” 
 
A Barcelona:18hrs. Pl. Catalunya. Inici de la manifestació.
 
 
[Retornarem el deute a qui l’ha generat. “El Deute és pringós: porta la teva pitjor roba”]
 

COMUNICAT DE LA MANIFESTACIÓ I LA SETMANA D’ACCIÓ GLOBAL

Els darrers mesos, l’impacte de la denominada crisi sobre les nostres vides s’ha intensificat i la casta política no mostra cap voluntat ni capacitat d’actuar al respecte. Per això des de fa uns mesos diferents assemblees de barris i col·lectius (la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute, feministes Indignades, sindicats combatius, comissions i grups de treball del 15M..) estem treballant des de fa temps per preparar i convocar la manifestació internacional “No devem, no paguem, de nosaltres depèn!” del proper dissabte 13 d’octubre a les 18hrs. a Plaça Catalunya.
Fem nostra la política, prenem la iniciativa, revelem el mecanisme del deute que sustenta aquesta gran estafa que anomenen crisi i declarem que:
.
El deute no és públic ni legítim
Un deute que no s’ha destinat a impulsar serveis per a la població, sinó a pagar els errors de les persones responsables d’aquesta estafa, és un deute IL·LEGÍTIM, i la població NO l’ha de pagar.
El rescat i les seves mentides
Els rescats que s’estan produint actualment a Europa, en països com Portugal, Grècia, Irlanda i ara Espanya, ja s’han produït abans als països del Sud durant dècades amb el nom de “plans d’ajustament estructural” o de “reestructuració”,
No és un rescat, és el cop financer final sobre la democràcia. No al rescat! Ens rescatarem amb els diners d’aquelles que han creat aquesta estafa.
.
Les retallades i les privatitzacions, conseqüències del deute
Les conseqüències d’aquest tipus de mesures per a la població són clares, ja les estem patint i encara en falten moltes més que vindran
Davant aquesta situació, cada vegada són més les veus que s’alcen per treballar i desenvolupar alternatives així com les que demanen una vaga general social de caràcter indefinit, que inclogui a totes les persones a més de les treballadores: estudiants, parades, jubilades, migrants, treballadores en l’economia submergida, en l’àmbit domèstic, … . I des d’aquí fem una crida a la mobilització de totes les persones.
Alternatives: jutgem a les persones culpables
Davant tots els atacs, ens organitzem, hem sortit al carrer a protestar i crear alternatives reals als problemes que ens imposa aquest sistema capitalista. S’han enfortit les xarxes que ja existien i han sorgit de noves. Hem creat dispositius eficaços.
Entre aquestes eines volem ressaltar les 2 vagues generals del 29s i 29m, les acampades en ciutats de mig món i les 2 manifestacions internacionals del darrer any. Així sentim nostres les lluites, manifestacions i vagues que s’han multiplicat aquest any: mineres, estudiants, professores, dret al propi cos i avortament lliure, sanitàries, aturades, migrants, jubilades, treballadores domèstiques…Som moltes, només fa falta decidir fer el pas.
Davant les mesures de l’1%, el 99% exigeix i s’exigeix a si mateix:
.
- Nosaltres som la solució.
- Rebuig del Memoràndum i del pagament d’un deute il·legítim per recuperar així la sobirania sobre les nostres vides. No Devem!!! No Paguem!! De nosaltres depèn!!
- Rescatem a les persones, no als bancs.
- Abolició de les mesures d’austeritat que es tradueixen en retallades i privatització dels serveis públics essencials per mantenir el teixit social. Així com de la reforma laboral i del “pensionazo”.
- Jutgem a les persones responsables de la crisi.
- Comencem a canviar el sistema i busquem el repartiment just de la riquesa:
- reforma fiscal
- persecució del frau fiscal i abolició dels paradisos fiscals.
- Eliminació del règim de les SICAV.
- Recuperem l’espai del comú: serveis públics universals i espais d’autogestió i suport mutu.
- Creació d’una banca veritablement pública socialitzada i amb control democràtic.
Els nostres problemes no són particulars ni espacials, arreu passa el mateix, per tant la solució és global, tot i que requereixi de la acció i coordinació local. Per això, us convidem a participar i a crear actes i accions contra el pagament del deute, preparar-nos per a la Setmana d’Acció Global contra el Deute, i en especial per a la concentració-manifestació:  
 
Dissabte 13 de Octubre a les 18:00 hores a Plaça Catalunya.
..
NO DEVEM, NO PAGUEM, DE NOSALTRES DEPÈN!!!
.
.
Rescatem-nos amb els diners de qui ha creat aquesta estafa!!
Treu tot el deute que portes dintre!!
#NoDevem #NoPaguem #DeNosaltresDepèn
#13O
#13Obcn
#GlobalNoise