Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.




Dimecres, 17 d’octubre, a les 17 hores, a la seu nacional de la formació Roda de premsa del coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, amb els 5 candidats per Barcelona a les eleccions catalanes

Demà dimecres, 17 d’octubre, a les 17 hores, el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, oferirà una roda de premsa a la seu nacional de la formació acompanyat dels 5 primers candidats a la llista per Barcelona a les pròximes eleccions catalanes del 25N: Joan Mena, Lorena Vicioso, David Companyon, Adriana Sabaté i Josep Llavina.

Nuet explicarà als mitjans el resultat de la consulta feta al conjunt de l’afiliació d’EUiA, aquest 16 d’octubre, sobre l’acord subscrit amb ICV per tornar a concórrer en coalició a les catalanes, d’una banda, i la llista de candidats i candidates de la formació, d’altra banda. El coordinador general d’EUiA valorarà així mateix l’acord entre ICV i EUiA i parlarà d’actualitat política.

Qui són els candidats i candidates d’EUiA

El cap de llista d’EUiA (número 3 a la candidatura d’ICV-EUiA) és en Joan Mena (37 anys), actual responsable d’Educació de la formació, regidor d’EUiA a Sabadell i membre del grup de treball d’Educació del Partit de l’Esquerra Europea (PEE). Mena és professor interí de Llengua Castellana i Literatura a Secundària. Actualment treballa a l’IES Ferran Casablancas de Sabadell.

La número 2 d’EUiA (que ocuparà el 8è lloc a la llista de coalició) és Lorena Vicioso (30 anys), coordinadora d’Alternativa Jove, l’organització juvenil d’EUiA, llicenciada en Sociologia i especialitzada en Polítiques Públiques. Ha estat tècnica de Joventut a l’Ajuntament del Prat de Llobregat, la seva ciutat, també ha treballat al Casal de Joves d’Abrera i al departament de desenvolupament estratègic del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Col·labora en Acció Jove del Baix Llobregat (Joves de CCOO) i és membre del secretariat del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

El tercer de la llista d’EUiA és David Companyon (52 anys), coordinador de l’Àrea de Comunicació de la formació (anteriorment responsable d’Habitatge) i conseller d’ICV-EUiA al Districte de Gràcia. Ha estat director de Màrqueting i Projecció Exterior d’Adigsa i director de Comunicació i Relacions Exteriors d’Incasòl. Participa al sindicat de CCOO i a l’associació veïnal de la Vila de Gràcia, a més d’altres entitats socials del barri.

La quarta candidata és Adriana Sabaté (29 anys), responsable de l’Àrea de la Dona d’EUiA. Treballa a la Unió Sindical de CCOO del Barcelonès, on s’encarrega de temes de gènere i igualtat. Milita en el moviment feminista.

El cinquè candidat, Josep Llavina (56 anys), és expert en Economia Social. Ha dirigit diversos projectes de cooperació internacional a l'Amèrica Llatina, Àfrica i la Unió Europea. Membre de CCOO i de l'Associació Veïnal de l'Esquerra de l'Eixample.


La roda de premsa tindrà lloc, a les 17 hores, a la seu nacional d’EUiA (Dr. Aiguader, 10-12. Barceloneta) Barcelona