Fabricio Gili, Joan Mena, nou responsable d'Educació d'EUiA, i Remei Gómez, responsable d'Organització del sector.
La moció, que presentaran els grups municipals on la formació té representació als Ajuntaments, també exigeix l’aturada de l’atac continu del govern de CiU a l’escola pública catalana.
El sector d’Educació d’EUiA ha elaborat una moció a favor del treball digne docent i la qualitat de l’escola pública catalana amb l’objectiu de ser presentada als ajuntaments on la formació d’esquerres té presència institucional. La moció, que ha estat traslladada a través de l’Àrea de Política Municipal de l’organització, pretén demanar el compromís de les administracions locals en la defensa del col·lectiu de substituts i substitutes de l’educació pública, que estan rebent una atac en aspectes de condicions laborals que afectarà la qualitat educativa catalana.
A través d’aquest posicionament institucional EUiA exigirà, per part del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la cobertura de les substitucions del personal educatiu des del primer dia de la seva baixa laboral, i no a partir dels primers 10 dies lectius. Des del Sector d’Educació s’ha posat de manifest que el Departament d’Ensenyament està desatenent l’alumnat perquè, si algun professional de l’Educació es troba en una situació de baixa per qüestions mèdiques o de permisos adequats a la normativa, les classes queden interrompudes durant, al menys, 10 dies lectius doncs la política del Departament és no enviar cap substitut/a a cobrir aquesta necessitat puntual.
Segons el Sector d’Educació d’EUiA, l’aposta decidida per l’educació pública catalana ha de ser un dels objectius prioritaris de la nostra societat. Només amb un bon sistema educatiu públic el nostre país tindrà possibilitat de sortir de l’actual crisi econòmica amb un reforçament social, econòmic i ciutadà. L’escola pública catalana ha de ser una peça clau per a la vertebració social i territorial del nostre país. Així, un dels principals objectius de l’escola pública ha de ser el de contribuir a la reducció de les desigualtats socials d’origen i garantir la igualtat d’oportunitats i el progrés.
Finalment, la moció també planteja l’exigència al Departament d’Ensenyament i al Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya l’aturada de l’atac continu en forma de retallades a l’escola pública amb l’objectiu d’augmentar la inversió educativa per garantir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats al nostre país.
Font: EUiA