Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.




NOTA DE PREMSA DE EUIA // 23/10/12

Nuet: “Montoro se’n riu del Congrés i de la ciutadania en dir que els Pressupostos pel 2013 són els més socials de la història de la democràcia”
El coordinador general d’EUiA i diputat diu que “estan al servei del deute privat generat especialment pel sector financer i immobiliari” i denuncia que “això ho pagarem la majoria amb retallades socials i més atur”

Avui el ministre Montoro ha presentat al Congrés els Pressupostos pel 2013, uns pressupostos que, segons ha senyalat el coordinador general d’EUiA i diputat d’ICV-EUiA en el grup de L’Esquerra Plural, Joan Josep Nuet, “veuen la llum en un moment en que 1 de cada 5 ciutadans de l'Estat espanyol està per sota del llindar de la pobresa i ja hi ha 6 milions de persones aturades”.

Per a Nuet el ministre d’Economia “se’n riu del Congrés i la ciutadania” quan s’atreveix a qualificar els seus pressupostos com els més socials de la història de la democràcia espanyola. Ben al contrari, Nuet creu que “els Pressupostos 2013 no són creïbles”, perquè “el dèficit i els ingressos previstos pel Govern del PP no només no són possibles, sinó que comportaran noves modificacions i retallades de facto”, ha declarat.

El diputat d’esquerres considera a més que els pressupostos presentats avui pel ministre ‘popular’ “estan al servei del deute privat generat especialment pel sector financer i immobiliari” i ha denunciat que “això ho pagarem la majoria amb retallades socials i més atur”.

Nuet ha estat contundent: “El Govern espanyol ha renunciat definitivament a la reactivació econòmica i a crear ocupació, només deixa lloc a obeir cegament els mandats de la troica en contra dels interessos de la majoria de la població”.

El dirigent d’EUiA i diputat al Congrés considera que amb aquests pressupostos el PP també “castiga” a la ciutadania de Catalunya “pervertint els compromisos estatutaris i deixant d’invertir”, seguint el que Nuet ha qualificat com “una embogida fe recentralitzadora”.

Per acabar, el coordinador general d’EUiA ha encoratjat la ciutadania a prendre la paraula davant les polítiques del PP i CiU, “incapaces de donar cap tipus d'esperança per a la majoria”. Nuet ha insistit que “cal donar respostes” i s’ha referit a la convocatòria d’avui mateix per tornar a rodejar el Congrés, a la vaga general ciutadana del 14N i a les eleccions catalanes del 25N, unes cites per “parar els peus a les dretes de les retallades i l'austeritat” i “impedir que CiU i PP gestionin el futur de Catalunya”.