Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



NOTA INFORMATIVA DE LA COMISSIÓ DEL CHE DE BADALONA
 
En el marc del cicle de passis de documentals com a homenatge a Ernesto Che Guevara a Badalona, l'Ajuntament d'aquesta ciutat ha prohibit la projecció d'un d'aquests films. La Comissió del Che, un grup de treball format per 25 entitats badalonines, va convocar aquest passi, a través i organitzat pel Casal d'amistat amb Cuba, entitat membre de la Comissió i amb seu social a Can Pepus per divendres 19 d'octubre al mateix Can Pepus, un espai públic que constitueix un punt de trobada històric per a totes les entitats de Badalona.
 
La resposta de l'Ajuntament va arribar mitjançant una carta de la regidoria de seguretat, convivència i participació on s' al·lega que la prohibició ve justificada per l'article 4 del Reglament d'Ús de Centres Cívics. Aquest article diu que no es permet “la realització en Centres Cívics d'actes de partits i/o coalicions polítiques, fora dels de la campanya electoral".
 
S' ha respòs a aquesta prohibició argumentant que no es tracta de cap acte polític partidista, sinó d'un passi d'un document audiovisual sobre un personatge, d' interès cultural, històric i social. A més, la reserva de l'espai i tots els procediments que s'han dut a terme durant el cicle d'homenatge al Che s'han realitzat sempre des de la total legalitat. Les entitats de la Comissió no entenem perquè no es pot utilitzar un espai públic, com és el Centre Cívic de Can Pepus, per duur a terme aquesta activitat cultural si es porten realitzant actes relacionats amb la figura del Che des de fa més de 15 anys, utilitzant centres públics i infraestructures de l'administració municipal, sense haver tingut mai cap problema al respecte.
 
Davant la negativa de l'Ajuntament, la Comissió ha considerat aquesta interdicció com un atac directe a la llibertat d'expressió i de reunió, que ja s'han vist greument amenaçades en altres successos similars: com és el tancament d'entitats culturals o les detencions arbitràries en casals de joves, entre d'altres. Per aquest motiu, tot i la prohibició de l'administració, les entitats de la Comissió han decidit, tot esperant la reconsideració de la decisió municipal seguir endavant amb la projecció del documental del proper divendres.