Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Joan Mena candidat per EUiA a les eleccions del 25/N


El candidat d’EUiA a les eleccions catalanes valora els resultats electorals a Galícia i Euskadi.

El candidat d’EUiA a les eleccions catalanes, Joan Mena, ha valorat avui que les eleccions celebrades ahir diumenge a Galícia i Euskadi, malgrat la victòria de la dreta del PP i PNB, incorporen una novetat important: “la consolidació d’espais a l’esquerra dels socialistes que vinculen alternatives socials i nacionals des de l’esquerra”. Així, Mena ha celebrat el resultat obtingut per la coalició Alternativa Galega de Esquerda, formada per Esquerda Unida i Anova, juntament amb ecologistes, que amb 9 diputats/des i més de 200.000 vots esdevé la tercera força a Galícia. “És una bona noticia, un exemple de què la suma plural de les cultures de les esquerres pot constituir una alternativa nítida a les polítiques de la dreta i al retrocés del Partit Socialista”, ha dit el número 3 d’ICV-EUiA a les eleccions catalanes. La suma d’AGE i del BNG, ara quarta força, suma el 24,3% del vot davant el 20,5% del PSG.
Pel que fa a Euskadi, ha senyalat que EHBildu ha superat al PSE, i ha lamentat que formació germana d’EUiA i IU, Ezker Anitza, s’hagi quedat a 600 vots d’aconseguir representació en el Parlament basc. Segons Mena, “la divisió del nostre espai a Euskadi ha estat castigada electoralment per la ciutadania i per la llei electoral que premia a UpyD, tot i tenir menys vots que Ezker Anitza”. El candidat i actual regidor d’EUiA a Sabadell ha afegit que “la crisi de l’esquerra que representem a Euskadi ve de lluny i no té una única causa ni una única responsabilitat. El treball i bona campanya d’Ezker Anitza no ha estat suficient i ara caldrà afrontar el futur amb els debats necessaris, amb nous ponts de diàleg i amb els anàlisis d’altres realitats de suma dels espais de l’esquerra alternativa plural”, ha reflexionat.
Mena ha insistit en què “les experiències de suma de Galícia ens refermen en la línia de nou espai polític que vam aprovar a la 6a Assemblea Nacional d’EUiA” i ha conclòs que els resultats de Galícia i Euskadi hauran de servir per enfocar la campanya a Catalunya “i situar clarament que ICV-EUiA tenim una alternativa real a les polítiques de retallades i d’austeritat”.

Font: web d'EuiA