Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.





Hadash insta el poble israelià a posar fi a l'operació militar mortal a Gaza

Manifestacions contra la mortal operació israeliana  militar a Gaza es van fer a Tel Aviv, Haifa i Jerusalem en la nit de dijous convocades per  Hadash (Front Democràtic per la Pau i la Igualtat - Partit Comunista d'Israel). També,  estudiants àrabs i jueus, membres de Hadash, van prendre part en les manifestacions celebrades a la Universitat de Haifa,  la Universitat de Tel-Aviv i la Universitat Hebrea de Jerusalem a la tarda de dijous. Activistes de tot el país van corejar eslògan com "Els àrabs i els jueus es neguen a ser enemics", "a Gaza i Sderot, les nenes volen viure" i "Bibi [ el PrimerMinistre Benjamin Netanyahu ] i [ El ministre de Defensa Ehud ] Barak "La  guerra, no és un joc. " Hadash va instar el poble  a participar en manifestacions a tot el país en oposició a la  Operació de Defensa a Gaza. 

Hadash MK Dov Khenin van participar en la manifestació de Tel Aviv, prop de la seu del Likud i va dir: "Prou de morts , aturar el vessament de sang immediatament . " I va afegir: "Un atemptat porta a l'altra, el que porta a més i més persones estan ferides a Gaza i Israel". "El cicle de la violència no és la solució sinó el problema", ha afegit. Khenin una crida al govern per arribar a un alto el foc immediat i anunciar l'obertura de negociacions veritables i un acord amb els palestins. A la manifestació a Tel Aviv, el president de Hadash, MK Muhammad Barake va dir que Jueus i àrabs junts demanaven la fi de la violència. "Hem vingut aquí per dir que les guerres no resolen el conflicte, no fan més que afegir més vessament de sang. Esperem tenir notícies de que la nació clame contra el govern de dreta", va dir Barake.Centenars de persones van assistir a la protesta contra la guerra al carrer King George de Tel Aviv, que va ser interromput quan una sirena d'atac aeri va sonar a la ciutat per primera vegada des de 1991, durant la Primera Guerra del Golf. Dues explosions es van escoltar després de la sirena, una hora després que un coet des de la Franja de Gaza va exclatar en una àrea oberta fora de Rishon lezion. No hi va haver informes de ferits en cap vaga. A Jerusalem, la policia va arrestar a cinc activistes en la manifestació que va tenir lloc prop de la casa del primer ministre.  
L' Alt Comitè Àrab de Monitorització, va dir en un comunicat publicat el dijous, "Estem en contra de l'atac a Gaza i l'assassinat del poble palestí i els seus líders. sang palestina és més preciós que el bany de sang que els feixistes estan aprofitantse de la publicitat abans de les eleccions a la Knéset. Si el govern israelià creu que aquesta és la manera de proporcionar als colons al sud  la seguretat, s'equivoquen. El govern israelià ha d'assumir plena responsabilitat per la persones mortes en ambdós costats - la palestina i la israeliana- l'ocupació contínua en els territoris palestins és la raó principal de tot el que està passant aquí avui ".. 

Relacionats: MK Barakeh i MK Khenin durant la demostració de Tel-Aviv (min 3,41. hebrew)