Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.




Avui ha mort Germán Alonso Pérez, conegut com Germán el Rojo . German va néixer a Madrid en 1922. Va estudiar en la Institució Lliure d'Ensenyament.. De família republicana i antimonárquica, que com el seu pare Germán Alonso Galán, van pagar amb presó la seva vocació politica. Avui dia el seu  fill Felix , és militant comunista i Alcalde d'Altafulla .

Des dels 13 anys va començar a freqüentar a les Joventuts Comunistes i el PCE. Va participar amb els “milicians”, de les MAOC (Milícies Antifeixistes Obreres i Camperoles) i militars lleials a l'assalt i presa de la caserna de la Muntanya. Malgrat la seva curta edat i com molts altres joves va intentar enrolar-se en el 5º Regiment, cosa que finalment va aconseguir encara que en la seva rereguarda. El 5 de març de 1939 va ser detingut a les portes del Comitè Provincial del PCE per forces del Consell Nacional de Defensa, constituït després del cop d'estat protagonitzat pel coronel Casado contra el govern republicà del Doctor Negrín. Va ser posat en llibertat al novembre de 1939 . Encara que empresonat en més ocasions. 
Membre de l'AssociacióCatalana d'Expresos Polítics del Franquisme durant 25 anys i de la que va ser tamb´el seu President
German té una llarga trajectòria de lluita política en les files del comunisme.

El Secretari General del Partit dels i els Comunistes de Catalunya, Joan Josep Nuet i la direcció del Partit expressa el seu més sentit condol a la família de German, i lamenta la pèrdua d'una persona volguda, entranyable i excepcional, exemple de fermesa i de convinciones polítiques humanistes. Descansi en pau el Camarada German. 


Nota del seu fill  Felix Alonso : El camarada Germán Alonso Pérez, ha mort als 90 anys.
Fundador de les JSU a Madrid, del PCC i d'EUiA, fill de Germán Alonso Galán, fundador del PCE,  home d'Isabel Cantorné, pare dels camarades Germán, Isabel, Ana, Fèlix i Guillermo.
La cerimonia civil íntima  per familiars i camarades la farem diumege a les 14h al cemintiri d'Altafulla.





Hoy ha fallecido Germán Alonso Pérez, conocido como Germán el Rojo . German nació en Madrid en 1922. Estudió en la Institución Libre de Enseñanza.. De familia republicana y antimonárquica, que como su padre Germán Alonso Galán, pagaron con cárcel su vocación politica. Hoy dia su propio hijo Felix , es militante comunista y Alcalde de Altafulla .



Desde los 13 años comenzó a frecuentar a las Juventudes Comunistas y el PCE. Participó con los “milicianos”, de las MAOC (Milicias Antifascistas Obreras y Campesinas) y militares leales al asalto y toma del cuartel de la Montaña. A pesar de su corta edad y como otros muchos jóvenes intentó enrolarse en el 5º Regimiento, cosa que finalmente consiguió aunque en su retaguardia. El 5 de marzo de 1939 fue detenido a las puertas del Comité Provincial del PCE por fuerzas del Consejo Nacional de Defensa, constituido tras el golpe de estado protagonizado por el coronel Casado contra el gobierno republicano del Doctor Negrín. Fue puesto en libertad en noviembre de 1939 . Aunque encarcelado en más ocasiones. 


Durante veinticinco años formó parte de la Junta Directiva de la AssociacióCatalana d'Expresos Polítics del FranquismeGerman tiene una larga trayectoria de lucha política en las filas del comunismo.


El Secretario General del Partit dels i les Comunistes de Catalunya, Joan Josep Nuet y la dirección del Partido expresa su más sentido pésame a la familia de German, y lamenta la pérdida de una persona querida, entrañable y excepcional, ejemplo de firmeza y de convinciones políticas humanistas. Descanse en paz el Camarada German.


Nota de su hijo Felix Alonso : El camarada Germán Alonso Pérez, ha muerto a los 90 años. 

Fundador de las JSU en Madrid, del PCC y de EUiA, hijo de Germán Alonso Galán, fundador del PCE, hombre de Isabel Cantorné, padre de los camaradas Germán, Isabel, Ana, Fèlix y Guillermo.

La ceremonia civil íntima para  familiares y camaradas la haremos  el domingo a las 14h al cemintiri de Altafulla.