Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



MANIFEST DEL MÓN DEL TREBALL
 







Les persones sotasignants, gent diversa i procedent del món del treball volem posar de manifest que:

En les eleccions autonòmiques que es celebraran el proper 25 de novembre ens juguem el model social que volem per Catalunya. És a dir:  si s’avala la continuïtat de les polítiques de retallades dutes a terme pels governs de CiU i el PP que han produït més atur, més pobresa, més precarietat laboral i més desigualtats, o ben al contrari  s’aposta per politiques que impulsin l’economia, creïn  ocupació i preservin els drets socials.
Les mesures d’austeritat salvatge, que han defensat CiU i el PP, no només són injustes i  provoquen un gran patiment a moltes persones, sinó que s’han demostrat inútils per sortir de la crisi.  Avui la situació  a Catalunya és molt pitjor que quan CiU va assumir el govern del país. Ha crescut l’atur, especialment entre la gent jove i les persones immigrades, s’han retallat la  salut, l’educació i els serveis socials, s’ha endurit l’accés a la renda mínima d’inserció a les persones sense recursos i els desnonaments s’han incrementat.
El govern de CiU, amb la complicitat del PP, ha aprovat les lleis Òmnibus on es dibuixa un model de país on primen els negocis sobre els drets socials i la preservació del medi ambient.
Davant d’un fracàs tan clamorós en la gestió de la crisi i per evitar un debat centrat en el balanç de govern, com seria lògic en unes eleccions, CiU tracta d’instrumentalitzar les aspiracions expressades per molta gent en relació al futur de Catalunya.
ICV-EUiA defensem el dret a decidir del poble de Catalunya però no sols sobre el model nacional sinó també sobre el model social. Això és el que ens diferencia d’altres formacions polítiques.
El govern de CiU ha reiterat que no hi ha alternatives a les polítiques de retallades, que faltes recursos, però a la vegada ha suprimit impostos als més rics, com ara l’impost de successions.
Des de ICV-EUiA diem que i tant que hi ha alternatives. Que només cal governar tenint en compte els interessos de la majoria de persones del nostre país,  i no els d’una minoria privilegiada.  
Tenim propostes per crear ocupació, per acabar amb les retallades i aturar els desnonaments. Hi ha recursos si es té voluntat política per aplicar una fiscalitat més justa, on pagui més qui més té, i perseguir el frau fiscal.
ICV-EUiA hem estat durant tot aquest període lluitant al costat de la gent, amb els treballadors i treballadores contra la reforma laboral, en defensa de la sanitat i l’educació pública, en favor de la dació en pagament per evitar els desnonaments.
Hem sigut el referent  de l’oposició a les polítiques de retallades i ara volem  ser també el referent de les alternatives. Per aconseguir-ho ens fa falta molta més força i per això  demanen el teu suport.

ARA, EL PROPER 25 DE NOVEMBRE, DONEM SUPORT A LES CANDIDATURES D’ICV‑EUiA ENCAPÇALADES PER JOAN HERRERA