Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


 

QUE TOTHOM HO ENTENGUI, QUE TOTHOM S'HI SUMI:

NOBYEMBRE 14,
PANGKALAHATANG WELGA

14 NOVEMBER, GENERAL STRIKE
LE 14  NOVEMBRE, GREVE GENERALE



14 نوفمبر اضراب عام
1114日, 总罢工
14 DE NOVIEMBRE, 
HUELGA GENERAL
----------------------------------------------------
I per veure i escoltar un magnífic Video que va fer CC.OO i emès per TV3/ Canal 33, "la seva" a altes hores de la nit...

http://www.tv3.cat/videos/4328330/Programa-sindical-CCOO---capitol-195

Són uns minutets, però a partir del minut 6'24 troabreu un petit parlament sobre Salut d'un tal Toni Barbarà... que potser reconeixereu, veient-lo.   I seguim text...



El 14N, tots i totes a la vaga general!

TENIM SOLUCIONS! QUE NO ENS PRENGUIN EL FUTUR!

Per primera vegada en la història, la Confederació Europea de Sindicats (CES) ha convocat una jornada d'acció, mobilització i solidaritat per al 14 de novembre a tot Europa per dir NO a les polítiques de retallades i austeritat marcades per la Comissió Europea i reclamar un canvi de polítiques a Catalunya, Espanya i Europa. Contra les polítiques d'austeritat i per rebutjar les greus conseqüències en els drets laborals i socials del conjunt de treballadors i treballadores europeus i, especialment, pels  efectes encara més negatius sobre la ciutadania dels països rescatats. Cal dir NO a unes polítiques que posen en perill el futur del model social europeu.

 Les polítiques que estan aplicant els governs de PP i CiU són totalment injustes per a la majoria de la població i inútils per sortir de la crisi. Mentre es troben fàcilment solucions per resoldre la fallida del sistema financer, es retallen recursos per a les polítiques socials i s'està creant una situació d'exclusió social que afecta cada vegada a una major part de la ciutadania. Els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2013 en són un clar exemple, prioritzant el pagament dels interessos i continuant amb l’estratègia d’afebliment de l’Estat de Benestar.

 A Catalunya i Espanya ja fa 2 anys que patim les polítiques de retallades i ajustos de PP i CiU, i que han provocat l’augment de l’atur i la pobresa, més precarietat laboral i molta més desigualtat: es retallen salaris i condicions laborals; es bloquegen els convenis col·lectius i es desequilibra la relació entre empresari i treballadors a causa de l'aplicació de la Reforma Laboral; es retallen les prestacions d'atur i s'endureix l'accés; disminueixen els recursos per a la Renda Mínima d'Inserció; s'aplica el re-copagament sanitari i l'euro per recepta; es retallen beques menjador i s'augmenten les taxes universitàries... I tot això mentre continuen aplicant una política fiscal regressiva que augmenta l'IVA per a tothom i no persegueix el frau i l'evasió fiscals, beneficiant a les grans fortunes i a les grans empreses!

 El malestar creix, no es veu el final d’aquesta greu situació i a més vivim sota l’amenaça contínua d’un rescat que, tot apunta, vindrà acompanyat per noves retallades en pensions i prestacions d’atur.

 Hi ha alternatives i hi ha recursos suficients per fer unes altres polítiques més justes i eficaces per sortir de la crisi a Catalunya, a Espanya i a Europa. Per això cal mobilitzar-nos amb la convocatòria d’una jornada de Vaga General per al proper 14 de novembre, en el marc de la unitat sindical i amb el suport de les organitzacions socials que s'apleguen en la Plataforma Prou Retallades.
 

 A tu també t’afecta! 14N Vaga general!
 

1.      Nivell de pobresa alarmant: 30% de la població catalana en risc de pobresa o exclusió social.

2.      Augment de la pobresa entre els qui tenen feina. Es retallen salaris i condicions laborals i augmenta la precarietat de treballadors i treballadores públics i privats.

3.      La reforma laboral del PP trenca les regles de joc en les relacions laborals: acomiadaments fàcils i barats, convenis bloquejats i prolongacions de jornada.

4.      La crisi impacta de forma especial sobre les dones a nivell laboral i per les retallades en els serveis públics, a més de les polítiques regressives en matèria de gènere de l’actual Govern del PP.

5.      Els i les joves no tenen futur a Catalunya. Un 53% de joves sense feina i més de 10.000 que han emigrat a l’estranger. I menys recursos per a investigació: a les persones investigadores se’ls obliga a emigrar i es prescindeix de la generació millor preparada.

6.      Més retallades en educació: 6.000 llocs de treball menys i 20.000 alumnes més; augment de taxes a Universitat, FP, i increment de quotes a escoles bressol; més de 100.000 alumnes vulnerables socialment que aquest curs encara no han pogut utilitzar el menjador escolar; reducció de beques i ajuts a les famílies; reducció d’un 53% de l’aportació per alumne escolaritzat a les escoles bressol.

7.      Sanitat més cara i en pitjors condicions: euro per recepta a Catalunya, re-copagament sanitari i augment del 45% de les llistes d’espera. S’acaba amb la sanitat per a tothom i s’exclou a determinats col·lectius.

8.      Criminalització de les persones que reben prestacions o subsidis: retallada i enduriment de l’accés a la prestació d’atur i la Renda Mínima d’Inserció.

9.      El rescat només agreujarà aquesta situació a què ens ha portat la política d’austeritat de PP i CiU i la Comissió Europea: més atur, retallada de pensions, retallada de prestacions d’atur, més pobresa, més interessos a pagar als especuladors.

10.  Més desigualtats fiscals: s’apuja l’IVA i els preus dels serveis bàsics i es castiga el treball autònom, mentre s’amnistia als defraudadors i no es fan pagar impostos als especuladors financers.

11.  Milers de persones que perden la vivenda i els estalvis mentre es donen diners al sistema financer, sense que paguin els responsables.

12.  S’ofega la cultura amb més retallades i es mercantilitza la creativitat.

13.  Es reprimeix la protesta i es posen en perill les llibertats democràtiques.

14. Atur desbocat: gairebé 900.000 persones sense feina a Catalunya i més de 100.000 llars sense cap ingrés.
    
                  
 
Per tancat aquest bloc de materials el video a Youtube de les "raons de la vaga" també editat per CC.OO, molt xulo i suggerent...  Aquí:
 
              http://www.youtube.com/watch?v=zaaaxtBmyjE

 
Llegiu més a Punts de Vista , i Salut !! Twitts a dojo i bona VAGA !!