Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Mena i Herrera a la clausura del míting a Igualada.

 ICV-EUiA es reivindica com l’única oposició i l’única alternativa.

El número 3, Joan Mena, crida a la vaga general del 14N en el míting de campanya a Igualada i diu que "les mobilitzacions serveixen ara més que mai"


El Museu de la Pell d’Igualada va acollir ahir vespre el míting de campanya d’ICV-EUiA amb el número 3 i el cap de llista per Barcelona, Joan Mena i Joan Herrera. En primer lloc, Mena va voler destacar la implicació de la comarca de l’Anoia en la construcció de Catalunya i va animar la seva gent a que no defalleixi. El candidat va fer una crida a la vaga incidint en què “les mobilitzacions serveixen ara més que mai" . Així, ha recordat que la del 29M va aturar projectes de retallades que van acabar guardant al calaix.


Mena també ha saludat la lluita de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques que ha posat sobre la taula “les vergonyes de CiU, PP i PSC” i la seva manca de suport a la proposta de dació en pagament i a la gent que està patint aquesta xacra mentre s’ha beneficiat als bancs.
Abans de donar pas a Herrera, el número 3 de la coalició ha etzibat a Artur Mas que CiU no pot parlar d'independència mentre segueixi mantenint les alcaldies del PP a Badalona i Castelldfels i ha avisat que després del 25N Mas tornarà a pactar, si li cal, amb Alícia Sánchez-Camacho.

Pel que fa al candidat d'ICV-EUiA a les pròximes eleccions catalanes, Joan Herrera, s'ha reivindicat a Igualada com la "única alternativa" a les polítiques econòmiques de CiU per davant d'altres opcions. "Avui tothom es discuteix per ser segona força, tothom diu que encapçalarà l'oposició, Navarro, Camacho...", ha dit Herrera. Per això Herrera ha volgut recordar el que ha qualificat com un "fet": "l’única oposició a Artur Mas aquests dos anys ha estat ICV-EUiA, "hem estat sols al Parlament fent d'oposició a CiU". 

Per això Herrera s'ha reivindicat com la "única oposició" a les polítiques econòmiques de CiU a partir del pròxim dia 26 de novembre. "Hi ha una oposició nítida i d'esquerres que és ICV-EUiA. Hem estat la única oposició i som la única alternativa", ha assegurat Herrera. El candidat roig i verd també ha criticat als qui es volen apropiar de la senyera. "Jo reivindico la senyera, però la senyera expressa moltes coses. Nació?, si ho expressa, però de la gent, de la vida quotidiana, això és la nació." Herrera ha recordat que "el vermell és el color de la justícia social, de la igualtat."

En aquest sentit Herrera també ha fet una crida a la mobilització el pròxim dia 14 de novembre. I és que pel candidat d’ICV-EUiA la vaga general "no és un dia qualsevol, és el dia que aturarem al injustícia i alçarem una bandera molt gran, la bandera dels drets socials. I que en Mas i en Rajoy no ens vulguin enganyar discutint-se per les banderes, quan sempre han compartit la bandera de les retallades, de la injustícia social i la de la corrupció."

"El dia de la vaga general defensarem els drets socials al carrer, el dia 25 defensarem els drets socials a les urnes", ha dit Herrera que ha assegurat que la candidatura que ell lidera "sempre, sempre, serà el partit dels drets socials". Per tot, i en la mateixa línia, Herrera ha demanat a tota la gent d'Igualada que digui a "qui dubta que si podem canviar les coses" i que optin pel vot a ICV-EUiA. "I el dia 14, el dimecres, molt d'hora, començarem a vèncer a la por, els dubtes, el cinisme", ha dit Herrera.