Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



Comunicat del Partit de l'Esquerra Europea: 14 de novembre: l’Europa dels treballadors aixeca la veu.

Per primera vegada, pel 14 de novembre, ha estat organitzada una vaga general internacional  a Espanya, Portugal i Grècia. Sota la convocatòria de la Confederació Europea de Sindicats (CES), aquest dia esdevé un dia d'acció i solidaritat a tota Europa. En molts països, entre ells França i Bèlgica, la mobilització serà important, amb vagues i manifestacions sectorials.

El Partit de l'Esquerra Europea vol expressar el seu suport incondicional a aquesta jornada d'acció, per saludar especial a tots els assalariats que es posaran en vaga pels drets de tots els pobles d'Europa.


El 14  de novembre és l'Europa dels treballadors la qui aixeca la veu contra l'ofensiva dels mercats i els líders europeus i nacionals que són en contra dels seus drets, salaris, pensions ...  S’assolirà una fita en la capacitat dels treballadors i treballadores d’ Europa per a actuar plegats.  Aquesta lluita coordinada, davant el plans d'austeritat i a les "mesures de competitivitat," és una veritable esperança.

Construïda sobre la competitivitat entre els treballadors i el dúmping fiscal i social, la Unió Europea està condemnada al fracàs si la solidaritat, l’ocupació,  i la recuperació productiva no esdevenen prioritaries.

Construïda lluny, molt lluny, de les preocupacions ciutadanes, la UE s'ha convertit avui en una màquina de confiscació de les sobiranies populars més desenvolupades; ho testimonien les mesures del Tractat dels pressupostos.



Que les forces vives dels diferents països prenguin la paraula i es coordinin   contra d'aquesta nova tirania és quelcom legítim i beneficiós. En lloc de forçar - com a Grècia amb el nou memoràndum - i satisfer el capritx de la patronal - com a França, amb 20 milions d'euros de regal per a les empreses – el líders nacionals i europees s'han de basar en les lluites i trencar amb aquestes lògiques que soscaven Europa i nodreixen les pitjors retrocessos nacionalistes, regionalistes, o xenòfobes. .

Actuar junt amb els treballadors i treballadores per a fer l'Europa social continuarà sent el camí del Partit de l’Esquerra Europea .

Partit de l'Esquerra Europea

7 novembre 2012