Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.







ICV-EUiA obté els millors resultats de la seva història i passa de 10 a 13 diputats. El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, diu a la compareixença davant la militància i els mitjans que la coalició farà tot i més “perquè aquest país no el puguin tornar a governar mai més les retallades” El cap de llista, Joan Herrera, es posa “al servei de la construcció de l’alternativa d’esquerres, per un país millor, un país just i lliure, fonamentat en els drets socials”  

Diumenge, 25 de novembre de 2012.  Davant una militància eufòrica pels resultats obtinguts per la coalició ICV-EUiA en les eleccions catalanes del 25N, els nous diputats i diputades per Barcelona han comparegut aquesta nit en roda de premsa en el Hotel Catalonia Berna. Entre ells, els 3 candidats d’EUiA i flamants futurs diputats i diputada: Joan Mena, Lorena Vicioso i David Companyon, que ha enarborat la samarreta dels vaguistes de fam de Telefónica.

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha valorat en primer lloc que la coalició roig i verda ha obtingut 120.000 vots més que els anteriors comicis de fa 2 anys i que “Lleida torna a ser nostra”, en referència a l’escó recuperat per Sara Vilà. Amb els crits de fons de “i tant si podem!”, Nuet ha senyalat els bons resultats d’ICV-EUiA a l’àrea metropolitana de Barcelona, on a alguns pobles i ciutats “hem estat primera i segona força i on ja som l’alternativa d’esquerres”.

El dirigent d’EUiA i diputat al Congrés ha fet palesa l’alegria de la gent de la coalició perquè “les retallades han perdut les eleccions al Parlament de Catalunya”, i s’han tornat ha sentir crits, aquesta vegada demanant “Mas dimissió”. Nuet ho ha atribuït a les mobilitzacions que en aquests dos anys de Govern de CiU han portat a terme els sectors de l’educació i la salut públiques, els afectats per les hipoteques i els desnonaments i a tothom que va secundar la vaga general del 14N, que “han dit no a CiU, al seu projecte i a les seves pretensions”.

Nuet ha afegit que “ara ens toca assaborir aquest excel·lent resultat electoral” –ICV-EUiA passa de 10 a 13 escons, 10 a Barcelona, 1 per Tarragona, 1 per Lleida i un per Girona-, i ha assegurat que immediatament “tornarem a ser amb la gent que lluita però en millors condicions”. El coordinador general d’EUiA ha afirmat que ICV-EUiA farà tot i més “perquè aquest país no el puguin tornar a governar mai més les retallades”, i ho farà amb un grup de “13 excepcionals diputats i diputades encapçalats per un home de carn i ossos, en Joan Herrera”, ha conclòs Nuet per donar pas al cap de llista de la coalició.

Herrera, entre forts aplaudiments, ha destacat que els d’avui han estat els millors resultats que ha obtingut mai ICV-EUiA i s’ha compromès a seguir marcant l’agenda social, avalat per la mobilització al carrer i a les urnes i amb l’objectiu de “construir l’alternativa política amb la gent de la marea groga, de les bates blanques, de les samarretes verdes i blaves”.

El candidat d’ICV-EUiA ha llançat des de ja les seves propostes: “Volem construir un front contra l’austeritat i les retallades; que les esquerres no investeixin a Mas l’insensible, perquè no ho mereix; volem guanyar el dret a decidir en un procés de transició democràtica i transparent, i fer front a la corrupció”. Ni més ni menys. Herrera ha dit que “CiU ha perdut l’objectiu polític que es marcava”. mentre es tornaven a repetir els crits de “Mas dimissió”. El cap de llista d’ICV-EUiA considera que “la gent ha fet balanç i l’ha jutjat i ha quedat clar que Catalunya no és CiU ni de bon troç, com bé deien a la precampanya els nostres joves”, en al·lusió al lema ‘Catalunya is not CiU’.

Herrera ha insistit que en aquestes “eleccions plebiscitàries” impulsades per Artur Mas “la gent li ha dit que no vol continuar amb les retallades” i ha sentenciat: “Qui aguanta el dret a decidir som els altres”.

Per acabar, el dirigent d’ICV-EUiA ha emfatitzat que la missió de la coalició roig i verda és “estar al servei de la construcció de l’alternativa d’esquerres, per un país millor, un país just i lliure, fonamentat en els drets socials”.



Dilluns, 26 de novembre de 2012 . ICV-EUiA proposa una cimera per fer front a la situació d’emergència social i un gran pacte pel dret a decidir.

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, i el secretari general d’ICV i cap de llista de la coalició roig i verda, Joan Herrera, que han valorat en roda de premsa els resultats del 25N, també reclamaran que es recuperin les comissions d’investigació al Parlament sobre salut, entitats financeres i preferents i el cas Palau.

En la roda de premsa que ha ofert ICV-EUiA aquest migdia, el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha qualificat de “patacada descomunal” el resultat de Mas i CiU en les eleccions catalanes celebrades ahir diumenge i ha atribuït aquesta caiguda electoral a la gent que s’ha mobilitzat “als hospitals, als CAPs, a les escoles, a les universitats” perquè han patit les retallades, a més de “als desnonats, a la gent de les places i als piquets del 14N”. Així, Nuet ha fet protagonista la gent que ha lluitat contra les retallades i ha plantejat alternativa social a les polítiques del govern de CiU en aquests dos anys, sense oblidar que han comptat amb el suport del PP.

“Ara no seria comprensible que les retallades governessin de nou Catalunya”, ha dit el dirigent d’EUiA perquè “les polítiques equivocades de CiU han estat castigades a les urnes”. Així, Nuet ha deixat clar que ICV-EUiA “de cap manera” contempla la possibilitat de donar suport a Mas en la investidura i ha instat la resta de forces d’esquerres parlamentàries a ser “conseqüents amb la gent que ha lluitat i vol una alternativa” i no pas la continuïtat, ni que sigui “amb crosses”, en referència al suport que CiU pot tenir per part d’ERC.

D’altra banda, per a Nuet al Parlament hi haurà “una majoria més que suficient per a garantir el dret a decidir, que ha virat cap a l’esquerra el 25N”, ha assenyalat. “L’esquerra catalana vol garantir el dret a decidir”, ha reiterat i ha avisat que Mas hauria d’aprendre del seu error: haver utilitzat el poble per aconseguir tirar endavant “el seu projecte de dreta conservadora i neoliberal”. En contraposició, el dirigent d’EUiA ha optat per la conformació de “majories alternatives” al Parlament. Herrera defensa un front comú de les esquerres contra l’austeritat i per la redistribució de la riquesa

El secretari general d’ICV i cap de llista de la coalició, Joan Herrera, ha volgut deixar un missatge clar: “les esquerres tenen una oportunitat d’or perquè no es deixin de banda les retallades en salut, en educació i en serveis socials”. Per això, ha plantejat “un front comú en contra de les retallades, i per les polítiques de redistribució” que sumi “a tots els que vulguin anar de la mà en contra de les polítiques d’austeritat”. “És un front útil, necessari i imprescindible”, ha remarcat Herrera que considera “urgent” donar resposta a la fractura social que hi ha arreu del país.

D’aquesta manera, “com a força d’esquerres compromesa amb els problemes de la gent i que hem estat al costat de les mobilitzacions”, el cap de llista d’ICV-EUiA ha fet una triple proposta a la resta de forces: una cimera “immediata” per abordar els drets socials i donar solució al drama dels 100 desnonaments diaris, la pobresa infantil o l’elevat atur. “És la urgència que té el país”, ha dit Herrera que vol incorporar en la cimera a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i ha proposat que els pisos buits del banc dolent formin part del parc públic d’habitatge social. En segon lloc, Herrera ha proposat en la mateixa línia que en campanya “un gran acord pel dret a decidir” on la centralitat la tingui el Parlament i no el Govern com pretenia Artur Mas. “Hi ha qui ha volgut confondre el dret a decidir amb l’adhesió a una persona”, ha criticat Herrera que ha assegurat que “la gent ha dit que no, que el dret a decidir és de tots els catalans”. La tercera proposta que ha llançat a la resta de forces ha estat impulsar de nou les dues comissions d’investigació sobre salut i sobre les entitats financeres que incloguin les participacions preferents, però també la compareixença d’Artur Mas pel Cas Palau perquè “no hi ha transició social i nacional sense transició democràtica”.