Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El mapa politic de Veneçuela és més chavista que abans de les eleccions d'aquest diumenge. L'aliança oficialista, liderada pel Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV), en la qual participa el Partit Comunista de Veneçuela, ha guanyat en 20 dels 23 Estats del país que triaven nous governadors i parlaments regionals. El PCV va recolzar les 23 candidatures inscrites per la col·lectivitat per a les eleccions del 16-D, de les quals 19 les va presentar el Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV) i 4 alternatives que provenen del moviment popular revolucionari, dels pobles indígenes, de la pagesia i la classe treballadora veneçolana.
El Partit Comunista de Veneçuela va recolzar per a aquestes eleccions a governadors a 19 candidatures presentades pel PSUV i 4 que provenen del moviment popular revolucionari: En Amazones a José Gregorio Mirabal, en Bolívar amb Manuel Arciniegas, en Portuguesa amb Oswaldo Zerpa i a Mèrida recolza la candidatura de Florencio Porras.
Oscar Figueras, Secretari General del PCV va confirmar que «La crida del President Chávez dirigit a enfortir la unitat de les forces patriòtiques revolucionàries és una necessitat política d'aquest moment, que ha d'expressar-se, tant en la construcció d'aquesta adreça col·lectiva, com en la necessitat i importància d'una victòria popular revolucionària el 16 de desembre»,