Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Del 14 al 16 de desembre, a l’Hotel Auditorium de Madrid. EUiA aporta un centenar de delegats i delegades a la 10a Assemblea Federal d’Izquierda Unida

El coordinador general de la formació catalana, Joan Josep Nuet, plantejarà en la seva intervenció a l’informe de gestió que “IU s'obri encara més a la societat, als moviments socials i a la ciutadania per esdevenir un referent polític de molta més gent” Un centenar de delegats i delegades d’EUiA participaran des de demà divendres, 14 de desembre, i fins el pròxim diumenge 16 de desembre a la 10a Assemblea Federal d’Izquierda Unida, que tindrà lloc a l’Hotel Auditorium de Madrid. Joan Josep Nuet, el coordinador general de la formació catalana –que després d’Andalusia i Madrid és qui més representants aporta a la 10a Assemblea d’IU-, va ser un dels candidats a la 9a Assemblea celebrada fa 4 anys, però en aquesta ocasió dóna suport a la candidatura de l’actual coordinador federal, Cayo Lara. El coordinador general d’EUiA i membre de l’executiva i de la presidència d’IU valora que Lara ha aconseguit en aquest darrer període l’estabilitat interna a la formació federal i, per tant, això ha permès que hi hagi una única llista amb representació de totes les sensibilitats que conviuen a IU.

Per al dirigent d’EUiA i actual secretari de polítiques unitàries i coordinador de grups parlamentaris d’IU, també han contribuït a apaivagar els conflictes interns “els bons resultats electorals” que IU ha tingut en els darrers temps i que en la seva opinió “faran que el projecte creixi significativament i això permetrà que tothom tingui un paper”. En aquest sentit, Nuet considera que el nou partit encapçalat per Gaspar Llamazares, Izquierda Abierta, no deixa de ser una "expressió natural" d’allò que representa IU i dóna per superada la confrontació d’altres períodes.

El també diputat de L’Esquerra Plural aposta per concentrar tot l’esforç en “obrir més IU a tot allò que es mou en l’espai de l’esquerra”, amb l’objectiu que esdevingui un referent determinant en l’escenari polític i social, que ofereixi “una alternativa potent": entre un PP, que tot i la seva majoria absoluta pot caure "en qualsevol moment", i un socialisme enfonsat en una "crisi de cavall".

El dirigent d’EUiA posa d’exemple el cas de Grècia, on la recessió ha arrossegat a ambdós grans partits i ha convertit a la coalició d’esquerres Syriza en la segona força.

Intervenció de Nuet a l’informe de gestió de Cayo Lara

Demà divendres a la tarda, el coordinador federal sortint d’IU, Cayo Lara, presentarà el seu informe de gestió i en el torn d’intervencions posterior el coordinador general d’EUiA comptarà amb 12 minuts per fer la seva valoració. Nuet avança que se centrarà en la necessitat de què tant IU com EUiA “s'obrin encara més a la societat, als moviments socials i a la ciutadania, per esdevenir un referent polític de molta més gent que fins ara, de gent que pateix la crisi quan no l'ha generat i de gent que lluita per una altra societat". En aquest sentit, el coordinador general d’EUiA recorda la proposta aprovada en la 6a Assemblea Nacional de la formació, celebrada ara fa mig any: "Defensem la creació d’un nou espai de l'esquerra nacional, transformadora i ecologista catalana, amb nous conceptes de participació i de transparència". Nuet també plantejarà en la seva intervenció de demà a la 10a Assemblea d’IU que aquesta “ha d’assumir plenament el dret a decidir dels pobles” envers el seu futur i, en conseqüència, instarà IU a “realitzar propostes de convivència comuna d'aquests pobles, basades en un nou període constituent que articuli un nou estat i una altra Europa". El coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés conclou: "Volem una Catalunya més lliure i més justa i estem convençuts que, perquè això sigui possible, cal canviar Espanya i Europa alhora".