Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


La Plataforma pel Dret a la Salut ens solidaritzem amb el personal treballador i usuari del hospital de Sant Pau i ens adherim al seu manifest i a la seva lluita per una sanitat pública i de qualitat. Aquesta lluita és la mateixa de la resta de treballadors i treballadores de la sanitat, ciutadans de Catalunya i de la resta del estat que es manifesta de diverses maneres per defensar els nostres drets. A més, ens posicionem en front de dos fets recents en la sanitat de casa nostra: dictamen del Consell d'Estat i cas del CAP de l'Escala.

1) No Volem Pagar l'Euro per Recepta Ara més que mai: DESOBEDIENCIA CIVIL I INSUBMISSIÓ

Ja s'ha demostrat, segons el Consell d'Estat Espanyol, que aquesta taxa es il•legal, per que es anticonstitucional. (http://tinyurl.com/dxbjza6). A més és una taxa injusta que penalitza als malalts crònics, els pensionistes i la gent amb pocs recursos econòmics.

Per altre banda, el Departament de Salut de la Generalitat a Catalunya, a mans de CIU, continua dient que la mantindrà.

Ara mes que mai cal actuar per defensar els nostres drets i no els interessos econòmics dels poderosos, defensar la sanitat pública de qualitat per tots i totes és fer-se insubmís al euro per recepta. Es molt fàcil, només cal dir: "No vull pagar". La farmàcia al donar-te el medicament et farà omplir un full i et demanarà copia del carnet d’identitat.

Signeu també la demanda de la Federació d’associacions de Veïns de Barcelona demanant que es retiri aquesta taxa.

Per més informació: Guia per no pagar l'euro per recepta: www.dempeusperlasalut.wordpress.com

2) Sobre la privatització del Centre d’Atenció Primària de l’Escala La Plataforma pel Dret a la Salut, constituïda per més de cinquanta entitats ciutadanes, sindicats, plataformes i partits polítics, manifestem el nostre total rebuig al camí que ha emprés el Servei Català de la Salut al privatitzar el Centre d’Atenció Primària del municipi de l’Escala que dóna servei sanitari també a altres municipis del Baix Empordà. Treure la gestió d’aquest equipament a la institució, sense afany de lucre, que l’havia portat en els darrers anys i donar-la a una entitat multinacional ---que el que vol es fer negoci amb la salut dels ciutadans i ciutadanes, empresa que es dedica a la neteja i la seguretat, per lo qual que no te experiència en gestió sanitària---, només posa de manifest la voluntat del Servei Català de la Salut d’emprendre, amb més intensitat, el procés de privatització de la sanitat catalana per fer de la salut un negoci.

La Plataforma denunciem aquest procés accelerat i exigim l’anulació del concurs d’adjudicació d’aquest CAP i que s’investigui als responsables del CatSalut si hi ha hagut irregularitats en l’esmenta’t concurs.