Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


ACCIÓ INTERNACIONAL EN SUPORT ALS PRESOS POLÍTICS SAHRAUÍS

Hem d'actuar i de solidaritzar-nos amb ells i amb els seus familiars.

CONVOQUEM A LA CONCENTRACIÓ DAVANT DEL CONSOLAT MARROQUÍ

  26 DE GENER DE 2013 A LES 18 HORES

Lloc: c/ Diputació 68, cantonada c/ Rocafort. Davant del Consolat Marroquí.

Un grup de 23 sahrauís estan presos a la presó de Salé Rabat (Marroc), només per haver participat en el campament de Gdeim Izik a finals de l'any 2010, i en espera de ser jutjats per un tribunal militar marroquí el 1 febrer 2013.

El campament de Gdeim Izik, a 15 km de la ciutat ocupada de l'Aaiun (capital del Sàhara Occidental), va ser la manifestació pacífica més important de la història de la causa sahrauí, més de 20.000 persones van deixar les seves llars i van muntar un campament a mig del desert. Van enviar un missatge al món que ja no suportaven viure més sota l'ocupació marroquina en les seves pròpies terres del Sàhara Occidental.

Aquest campament va ser desmantellat violentament el 8 de novembre 2010 per la policia i militars marroquins, des d'aquestes dates romanen privats de la seva llibertat, sense cap dret fonamental i vivint en condicions de tortura.

PER QUÈ SERAN JUTJATS PEL TRIBUNAL MILITAR MARROQUÍ, SI SÓN CIVILS I INNOCENTS?

Davant de la nova convocatòria de judici militar contra els presos polítics de Gdeim Izik, que se celebrarà a Rabat el proper 1 de febrer, fem una crida de suport a les associacions, col • lectius i persones solidàries amb la causa sahrauí.

Amb això pretenem visibilitzar el procediment judicial injust, en el qual es veuen embolicats 24 activistes sahrauís, en ser detinguts fa dos anys després del brutal desmantellament del campament de Gdeim Izik.

Volem denunciar l'Estat marroquí pels judicis militars que porta a terme sense cap tipus de seguretat jurídica i condemnar els actes de violència del Govern Marroquí sobre la població sahrauí.

Manifestem la nostra preocupació davant de les constants violacions de drets humans que causen les forces policials i militars del Marroc en els Territoris Ocupats del Sàhara Occidental.

Així doncs, denunciem la impunitat marroquina emparada per altres governs, com els dels Estats francès i espanyol. Per això creiem necessari mantenir observadors/es internacionals permanentment en els Territoris Ocupats i en tots els judicis a presos/es polítics/es sahrauís.

Animem a la societat civil, com a organitzacions i càrrecs institucionals a seguir amb la denúncia de les violacions dels drets humans que es produeixen en els Territoris ocupats per Marroc.

Per tot això, expressem el nostre suport als presos polítics sahrauís de Gdeim Izik així com als seus familiars i persones més properes, mostrant la nostra major repulsa a l'ocupació marroquina.

Reiterem el nostre compromís amb la lluita sahrauí denunciant la situació que pateix el poble sahrauí i donant suport a la reivindicació dels seus legítims drets civils i polítics, reafirmant el seu Dret d'Autodeterminació.

Amb aquesta convocatòria, sol • licitem que condemneu el judici injust que se celebrarà el dia 1 de febrer a Rabat. Ajudeu-nos a trencar el bloqueig informatiu imposat visibilitzant que els presos polítics sahrauís no estan sols.

Llibertat per als presos polítics sahrauís de Gdeim Izik! No al judici militar!

ARA ÉS MOMENT D'ACTUAR.
TOTS SOM PRESOS POLÍTICS SAHRAUÍS.

Pàgina facebook:
http://www.facebook.com/pages/No-al-juicio-militar-Libertad-presos-pol%C3%ADticos-saharauis-Gdeim-Izik/593711573978784?ref=stream