Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.




Secció: Economia - Laboral

EL SECRETARI GENERAL DE CCOO EXIGEIX UNA REUNIÓ URGENT AMB EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT.

Diversos mitjans de comunicació anuncien, entre altres agressions als treballadors públics, l’acomiadament de 20.000 treballadors de la Generalitat CCOO de Catalunya vol traslladar al president de la Generalitat la seva total i absoluta repulsa a qualsevol mesura que impliqui l’acomiadament de treballadors, i en definitiva, el deteriorament del Servei Públic.

CCOO, juntament amb la resta de Sindicats presents a la Mesa General d’empleats públics de l’Administració de la Generalitat, va manifestar durant el mes de desembre, la necessitat de conèixer la posició del Govern respecte a les previsions pressupostàries pel 2013 i el seu impacte en els empleats i els Serveis Públics, i va denunciar la negativa del Govern a convocar aquesta Mesa.

Les noves retallades salarials, la venda o la privatització de Serveis Públics, gairebé sempre en condicions lamentables com demostra la de ATLL a Acciona, i els acomiadaments massius, com els que ara sembla que s’anuncien, incideixen greument en la liquidació de l’Administració i del Servei Públic, senyal identificativa de qualsevol “estructura d’estat”, i colpejarà brutalment els drets dels treballadors i dels ciutadans.

Igualment greu és l’impacte brutal que sobre l’economia del nostre país tindrien aquestes mesures, que acabarien afectant com sempre sobre els més desprotegits, personal interí i laboral, la majoria amb salaris molt baixos.

També posarien en evidència la ineficàcia dolosa de les mesures preses amb anterioritat, com la retallada del 15% de la jornada i del salari que pateixen els treballadors interins, que haurien d’haver evitat acudir a aquesta situació. L’equació retallar salaris per evitar acomiadaments s’està demostrant perversament falsa.

CCOO no podem acceptar polítiques de fets consumats i exigim al Govern i als grups que li donen suport, la paralització de qualsevol mesura que pugui retallar els drets socials i els laborals; així com un ferm compromís real, més enllà de la retòrica, d’oposició al desmantellament programat dels Serveis Públics.

Por tot això CCOO instarà a la resta de sindicats a exigir la convocatòria urgent de la Mesa General i a fer una crida als treballadors públics de Catalunya a defensar els seus drets laborals, lligats als drets dels ciutadans a uns serveis públics de qualitat, molt lluny de la beneficència a la que se’ns vol tornar a portar.


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya

Barcelona, 3 de gener de 2013