Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.




Ahir , dissabte 12 de gener, es va reunir el Comitè Central del Partit dels i les Comunistes de Catalunya per discutir l’ informe polític que el Secretari General del Partit, Joan Josep Nuet,  va presentar en nom del Comitè Executiu. L’informe recorda que aquesta és la reunió número 13 des del 12è Congrés, el que indica un important grau de participació i debat polític en el Partit.

 El document recull els elements apareguts en aquest últim període de Crisi capitalista i Crisi de model de construcció europea. La resposta ciutadana a Catalunya, a Espanya i a Europa a l’agressió capitalista amb un calendari de mobilitzacions,  del 11S a Catalunya , les mobilitzacions al voltant del moviment del 15M a Madrid a favor de una major democràcia i contra la corrupció, la positiva resposta de la vaga general ciutadana del 14N, amb un caràcter europeu, la lluita sostinguda contra les retallades i atacs als drets socials , econòmics i nacionals.

L’ informe recull el compromís de la Federació de Moviment Obrer de presentar un informe, elaborat col·lectivament, sobre els congressos de CCOO i que estudiarà l'estratègia sindical.
Així mateix recull la necessitat de fer un impuls decisiu al tema de la unitat comunista, que s'ha anant teoritzant però cal ja posar fil a l’agulla, composar les comissions de treball i fixar ja un calendari. Tenir en compte el caràcter obert i multiplicador de la proposta a que està compromès el Partit.
Finalment  l'informe s’aprova amb més de una vintena d'aportacions de camarades, per 50 vots a favor, 2 vots en contra i 3 abstencions .

L'informe, amb les aportacions recollides pel Secretari General, es penjarà properament  a la web del Partit. 
Recordar, una vegada més, que el pròxim dissabte 19 de gener hi ha l’ Acte Central de Lliurament de Carnets al Casinet d'Hostafrancs,  Carrer Rector Triadó núm.53, de Barcelona.