Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha tornat al carrer. Ho ha fet a Barcelona i a mig centenar més de ciutats de l'estat per defensar la dació en pagament i reivindicar el dret a l'habitatge, la fi dels desnonaments i els lloguers socials. A Madrid, on la manifestació discurreix encara amb milers de particiants, han fet fora a crits López Aguilar y Beatriz Talegón (PSOE).



Amb el lema "Pel dret a l'habitatge i contra el genocidi financer", la PAH ha fet una crida a la mobilització a Barcelona, Madrid, Bilbao, Sant Sebastià, Granada, Logronyo, Lanzarote, Palma, Múrcia, Santander, València, Valladolid, Zamora, Saragossa, Albacete, Alacant, Sevilla i Huelva, Hi ha hagut també manifestacions a Alacant, Eivissa, Gandia, Maó i Port de Sagunt entre d'altres. Les marxes en una cinquantena de ciutats s'ha fet de manera coordinada a partir de les cinc de la tarda. A la de Barcelona s'hi han sumat els sindicats, alguns partits polítics -com la CUP i ICV-EUiA- i nombroses entitats. La PAH ha aconseguit traspassar fronteres i el crit de protesta és viu també a Londres i a la ciutat flamenca de Malines.



A Barcelona, "sí que es pot"



Els manifestants ja es podien comptar per milers minuts abans de començar la manifestació. Han arribat puntuals a la plaça Universitat i han començat a caminar a quarts de sis per la Gran Via cap al carrer Urgell. En aquests moments es concentren davant la seu del Partit Popular, quan ja porten més de dues hores al carrer per reivindicar una nova llei. Crits i consignes a favor de la dació en pagament i contra el sistema polític i bancari han són, juntament amb el to lúdic i festiu, les característiques d'aquesta congregació on totes les esperances estan posades en un sol desig que es repeteix i que també es pot sentir, amb especial èmfasi, entre els crits dels participants: "Sí que es pot".



La mobilització arriba després que el Congrés va acceptar a tràmit la iniciativa legislativa popular (ILP), promoguda per la PAH, sindicats, organitzacions veïnals i ONGs per implantar canvis legals com la dació en pagament amb caràcter retroactiu, la moratòria dels desnonaments i del lloguer social en els habitatges buits.



La presidenta de la PAH, Ada Colau, ha assegurat que només la pressió social serà capaç de contrarrestar el poder que té el "lobby" financer al Congrés dels Diputats. Colau ha recordat que la "victòria" de dimarts -quan el PP va canviar d'opinió i va acceptar la tramitació de la ILP- és conseqüència, precisament, de la mobilització ciutadana. La PAH ha insistit que no renunciarà a les propostes incloses en la ILP perquè només són mesures "de mínims".



En un manifest al seu web, la PAH apunta que continua "caminant" per defensar i exigir el dret a l'habitatge, perquè, segons el seu parer, a Espanya està "vulnerat". També vol denunciar la situació "dramàtica" a la qual "es condemna milers de famílies que no poden pagar la hipoteca o el lloguer". Qualifica la situació de "greu i urgent" i reitera que la llei actual és "injusta" perquè tota la responsabilitat recau "sobre la part més vulnerable", mentre que els governs destinen "milers de milions d'euros en ajudes públiques a la banca sense cap mena de contraprestació".




Via Notícies Sirius

Etiquetes de comentaris: