Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.




Rajoy ha de dimitir “per les polítiques de retallades, per la recentralització i l’atac a l’autogovern i per la corrupció del PP”

El coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés lamenta l’absència dels problemes reals del país i la gent en el discurs del president, així com la manca d’autocrítica pels casos que esquitxen el seu partit

Dimecres, 20 de febrer de 2013


El coordinador general d’EUiA i portaveu adjunt del Grup de L’Esquerra Plural, Joan Josep Nuet, ha qualificat avui “d’irreal” el discurs del president del Govern, Mariano Rajoy, en el marc del debat de l’Estat de la Nació. El diputat d’ICV-EUiA al Congrés considera que Rajoy està “allunyat de les dificultats de la gent corrent”, ja que “ni el drama hipotecari ni el de l’atur han aparegut de forma efectiva” en la seva intervenció, més enllà de “descriure la situació apel·lant a una millora general per a superar-la”. En aquest sentit, Nuet ha senyalat que el govern del PP “només ha fet propostes sobre ocupació juvenil en la línia de rebaixes als empresaris, major paper de les ETT i més compatibilitat entre formació i treball, totes elles condicions de nou esclavatge”.


D’altra banda, Nuet ha destacat la insistència de Rajoy en justificar les mesures impopulars adoptades pel seu govern escudant-se en l’herència rebuda, quan en realitat “ha defensat tota l’arquitectura institucional de les polítiques d’austeritat que estan enfonsant el país i l’economia: el Pacte d’Estabilitat de la UE, el pacte PP-PSOE de modificació constitucional i les lleis d’estabilitat pressupostària”.


Per al diputat d’esquerres, un tema clau en el discurs d’avui de Rajoy ha estat la defensa de què els sacrificis d’avui són la garantia de la recuperació pel demà: “Ha insistint en la sortida del túnel sense aportar quasi cap dada objectiva, simplement s’ha referit a la millora del dèficit comercial i de l’accés al mercat de crèdit”, ha dit Nuet. I ha afegit: “S’ha parlat poc d’economia productiva, simplement s’ha mencionat la intenció de mobilitzar 22.000 milions d’euros cap a les pimes, així com fer algunes millores en la tramitació del cobrament de l’IVA per als autònoms”.


A banda d’aquest anàlisi sobre el bloc econòmic, el dirigent d’EUiA i diputat ha titllat de “decebedores” les propostes del govern del PP sobre transparència i anticorrupció –ha anunciat dues noves lleis sobre funcionament de partits i desenvolupament de la Funció Pública–, sobretot perquè “Rajoy no ha fet ni la més petita autocrítica i, per tant, no resulta creïble”.


Nuet així mateix ha carregat contra “la lectura recentralitzadora i neofranquista de la Constitució sobre la Unitat d’Espanya”, pel que fa a les advertències i els mecanismes de bloqueig que el PP vol assegurar per evitar la seva reforma. El diputat de L’Esquerra Plural també atribueix al govern aquesta visió neofranquista en un pretès lideratge d’Espanya a Europa: “El PP assumeix un paper de centralitat en les decisions de la UE que no existeix; nega la intervenció real a la qual estem exposats, fruit del rescat del sistema financer i la crisi del deute sobirà”, ha advertit Nuet.


La conclusió a la que arriba el coordinador general d’EUiA i diputat és que davant d’un discurs que justifica les polítiques de retallades i d’austeritat de la Troika, que no dóna solucions als principals problemes socials del país, que defuig l’autocrítica i la investigació sobre els casos de corrupció que esquitxen el PP, que posa en el centre la unitat d’Espanya i utilitza la Constitució com un instrument d’involució, “l’única via és la mobilització social, com la convocada el #23F, i reiterar la petició de dimissió de Rajoy i de convocatòria d’eleccions anticipades per iniciar un procés constituent”






Font: El Bloc de Joan Josep Nuet

Etiquetes de comentaris: