Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Nota de premsa i reportatge fotogràfic de la trobada de les delegacions del Partit dels i les Comunistes de Catalunya, del Partit Socialista Unificat de Catalunya Viu i del Partido Comunista de España.
Versió en català

Aquest matí es reuneixen a Barcelona les delegacions del Partit dels i les Comunistes de Catalunya, del Partit Socialista Unificat de Catalunya Viu i del Partido Comunista de España, encapçalades pels seus secretaris generals, Joan Josep Nuet, Alfred Clemente i José Luís Centella amb l’objectiu d’impulsar el procés d’unitat dels i les comunistes que viuen i treballen a Catalunya.

Conscients del drama social i humà que està suposat per a les classes populars i treballadores de Catalunya l’actual crisi econòmica i les polítiques d’austericidi i deutocràcia amb les quals se’n pretén sortir, l’actual procés d’unitat no és nomes fruit d’una determinada cultura i concepció de la política sinó que pretén construir des de la mobilització un gran partit comunista, més fort i conscient, com a instrument d’intervenció en la política catalana.

Un partit que aplegui totes aquelles organitzacions i persones que es reclamin del comunisme, en especial, aquelles que van deixar de militar o que mai ho han fet per causa de les divisions passades, i que en base a la unitat de les esquerres i dels i les treballadores, avanci en la construcció d’una alternativa social, política i econòmica profundament democràtica per superar l’actual estat de coses i garantir així els drets fonamentals de les persones. Per que avui dia, es fa més palès que capitalisme i democràcia són incompatibles.








Versión en castellano

Esta mañana se reúnen en Barcelona las delegaciones del Partit dels i les Comunistes de Catalunya, del Partit Socialista Unificat de Catalunya Viu y del Partido Comunista de España, encabezadas por sus secretarios generales Joan Josep Nuet, Alfredo Clemente y José Luís Centella, con el objetivo de impulsar el proceso de unidad de los y las comunistas que viven y trabajan en Catalunya.

Conscientes del drama social y humano que esta suponiendo para las clases populares y trabajadoras de Catalunya la actual crisis económica y las políticas de austericidio y deudocracia con las que se pretende salir de la misma, el actual proceso de unidad no es solo fruto de una determinada cultura y concepción de la política, pues pretende construir des de la movilización un gran partido comunista, mas fuerte y consciente, como instrumento de intervención en la política catalana.

Un partido que agrupe todas aquellas organizaciones y personas que se reclamen del comunismo, en especial aquellas que dejaron de militar o que nunca lo han hecho debido a las divisiones pasadas, y que en base a la unidad de las izquierdas y de los i las trabajadoras avance en la construcción de una alternativa social, política y económica profundamente democrática para superar el actual estado de las cosas y así garantizar los derechos fundamentales de las personas. Porque hoy en día se hace mas evidente que nunca que capitalismo y democracia son incompatibles.