Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


COMUNICAT DE PREMSA // 09/04/13

Els brigadistes -entre ells l’eurodiputat Willy Meyer, la diputada Lorena Vicioso, el regidor de Sant Feliu, Manuel Leiva, i la responsable d’Internacional d’EUiA, Mireia Rovira- van fer d’escuts humans a Kuza’a per a què els camperols poguessin fer la collita, mentre l’exèrcit israelià disparava

Una delegació d’IU i EUiA encapçalada per l’eurodiputat Willy Meyer i integrada per una vintena de càrrecs públics d’ambdues formacions, entre ells Lorena Vicioso, diputada al Parlament de Catalunya, Manuel Leiva, regidor de Sant Feliu de Llobregat, i Mireia Rovira, responsable d’Internacional d’EUiA, han viatjat a Gaza amb una complerta agenda de reunions. Els representants d’IU i EUiA s’han trobat amb diferents forces polítiques i organitzacions socials palestines amb la intenció de trencar el bloqueig i solidaritzar-se amb el poble de la franja de Gaza que continua patint atacs constants per part de l’estat d’Israel.

La delegació s’ha reunit, d’una banda, amb diverses organitzacions polítiques de la OLP -el Front Democràtic per l’Alliberament de Palestina, el Front Popular per l’Alliberament de Palestina i al Fatah- i, d’altra banda, amb una delegació de diputats i diputades de Hamas a la seu del Consell Legislatiu de Palestina a Gaza.

A totes les trobades tant IU com EUiA han reiterat el seu compromís en la denúncia del criminal bloqueig al que Israel té sotmesa a la població palestina de la franja de Gaza, també pel que fa a la política d’assentaments que incompleix els acords internacionals signats pel propi govern israelià.

Així mateix, els representants d’IU i EUiA s’han reafirmat en la seva lluita per aconseguir l’alliberament de tots els presos polítics palestins que es troben a presons israelianes com en el cas de Maysara Abu Hamdiyeh que -coincidint amb la visita de la delegació la passada setmana- va morir a causa de la negativa d’Israel de proporcionar-li assistència mèdica.

Precisament la mort d’Hamdiyeh -el pres palestí 202 que mor a les presons d’Israel- va desencadenar el foc creuat que ha acabat amb una fàbrica palestina destrossada pel bombardeig israelià al nord i a l’est de la franja de Gaza.

Acció solidària amb els camperols de Kuza’a

Entre les accions de solidaritat que ha portat a terme la delegació d’IU i EUiA per obtenir informació de primera mà sobre la situació de la població palestina a la franja de Gaza, es de destacar la realitzada amb el camperols de Kuza’a, que tenen les seves terres a uns 70 metres de la tanca d’Israel. L’exèrcit israelià va disparar a cinc metres d’on eren els brigadistes, que feien d’escut humà per a què els camperols poguessin recollir el blat i la civada que els garantirà l’aliment per a la resta de l’any.

Des d’IU i EUiA es posaran en marxa totes les iniciatives necessàries per a denunciar aquests fets, així com la situació d’asfíxia a què estan sotmesos els palestins a la franja de Gaza degut al bloqueig del govern d’Israel. En aquest sentit, ambdues formacions polítiques reiteren el seu compromís per aconseguir que els crims comesos pel govern israelià no quedin impunes i que sigui possible la creació d’un estat palestí independent.

A la foto adjunta, el regidor de Sant Feliu de Llobregat, Manuel Leiva, la diputada al Parlament de Catalunya Lorena Vicioso i la responsable d’Internacional d’EUiA, Mireia Rovira, a la seu del Consell Legislatiu de Palestina a Gaza.


GABINET DE PREMSA
Esquerra Unida i Alternativa
Tel. 93 317 00 34
Cap de premsa: Eva Balart (626 34 42 41)