Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


DONEM SUPORT A LA MOBILITZACIÓ SOCIAL DE NOU BARRIS
Davant la convocatòria de mobilitzacions socials a Nou Barris, impulsada per la plataforma d'entitats "Nou Barris cabrejada diu prou", i en especial la convocatòria per al proper 9 de maig A LA PLAÇA DE SANT JAUME, per portar al govern municipal de CiU les reivindicacions veïnals que exigeixen "compromisos polítics en sanitat, educació, serveis socials, lluita contra la pobresa, habitatge, treball, transport públic, cultura, equipaments... reactivar les inversions als barris".

Les organitzacions de Nou Barris de PSC, ICV-EUiA i ERC
MANIFESTEM:
1. El nostre SUPORT a les mobilitzacions socials convocades per la Plataforma Nou Barris Cabrejada i a les seves reivindicacions.
2. CRIDEM al veïnat de Nou Barris a donar suport i a participar de la mobilització del 9 de maig A LA PLAÇA DE SANT JAUME.
3. CONSTATEM i lamentem que, davant la paret dels NO de la Regidora CiU de Nou Barris (NO solucions, NO respostes, NO diàleg, NO escoltar, NO sensibilitat i NO receptivitat a les propostes i mobilitzacions socials), els veïns i veïnes del nostre districte haguem de mobilitzar-nos A LA PLAÇA DE SANT JAUME per tal d'intentar ser escoltats pel govern municipal de CiU.
4. CONSIDEREM que la mobilització veïnal ha de produir un canvi en la Regidora CiU de Nou Barris i de tot el seu grup municipal de govern. Ha de veure's cridada a modificar la seva inacció, desaparició permanent, manca de lideratge polític, defuig de la responsabilitat de defensa dels interessos de Nou Barris, autoaïllament de la ciutadania i de les entitats dels nostres barris.
5. RECOLZEM l'exigència social de compromisos polítics que expressa la convocatòria de "Nou Barris Cabrejada". I, en tant que forces polítiques d'esquerres, ens sentim interpel·lades i expressem el NOSTRE COMPROMÍS POLÍTIC a defensar democràticament, a les institucions i al carrer, les mesures polítiques i les dotacions pressupostaries
corresponents per a fer front a les necessitats socials de Nou Barris.
6. Un compromís que s'expressa en PROPOSTES. L'oposició d'esquerres, amb majoria al Plenari del Consell de Districte, hem aportat i impulsat continguts valents de mesures socials, que han estat aprovats al Plenari del Consell però que no han sigut fins ara tingudes en compte per l’equip de govern del districte, de CiU, que tenint la responsabilitat de fer efectius els acords presos al consell plenari, ignora la democràcia que exigeix en altres institucions.
7. DENUNCIEM la reiterada insubmissió política als acords del Plenari de Nou Barris, que practica la Regidora CiU de Nou Barris i el seu grup municipal, encapçalat per Xavier Trias.
8. DEFENSEM que una altre política municipal a Barcelona i a Nou Barris és possible. Que són possibles mesures per a pal·liar els efectes més durs de la crisi (o crisi-estafa) i evitar la fractura social. Que és possible el manteniment dels serveis públics i els drets socials. Que altres programes d'inversions municipals són possibles.
9. Ens comprometem a FER FRONT DEMOCRÀTICAMENT, a les institucions i al carrer, a l'ofensiva contra-inversora i anti-Nou Barris, dels acords CiU-PP. EL CÀSTIC A NOU BARRIS, articulat en els acords PP-CiU, deixen al districte amb una pèrdua d’inversions respecte a mandats anteriors, que només té explicació per les prioritats trobades per
aquests dos partits en altres llocs de la ciutat (Marina de Luxe) o fins i tot fora d’ella (Montmeló).
10. REITERAREM la nostra denuncia davant el criteri antisocial de les inversions 2013. La suma del primer i segon paquet d'inversions, pactats per PP-CiU (en la forma tècnica de modificacions de crèdit) oblida als
barris dels treballadors i treballadores de la nostra ciutat.
11. En front les polítiques austericistes, antisocials, d'atac als serveis públics i als drets socials, ELS PARTITS D’ESQUERRES DE NOU BARRIS PSC, ICV-EiUA i ERC, les combatérem, a les institucions i al carrer, i acompanyarem les mobilitzacions socials convocades per les entitats veïnals.

NOU BARRIS, 7 de maig de 2013.