Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Amb la participació del Secretari General del Partit dels i les Comunistes de Catalunya, Joan Josep Nuet i altres camarades i amics. El Secretari General li ha fet lliurament honorific del carnet del PCC.

Rufino Vas va ser dirigent antifranquista. Membre del Comité Central del PSUC I del PCC. Regidor del 1er. Ajuntament Democràtic en S.Vicents Horts i dirigent sindical a la Seat on va ser acomiadat en 197. Organitzador de la ocupació de fàbrica del 71.

Es va acollir a l’Amnistia Laboral en SEAT i va ser Secretari General de CCOO a la fàbrica de Martorell. Rufino va ser sempre un destacat lluitador por l’unitat dels treballadors i treballladores.



Contrari a les mesures burocràtiques de les cupula, contra les gestores i per la soberania i la democracia en l’interns de CCOO fiins la seva jubilació . Va está en contra de la dissolució de la Federació del Metall dirigida per Juan Ramos i Esteban Cerdan


En l’actualitat es dirigent del PCC i d’EUiA i destacat lluitador pels drets de la gent grand encara que la seva disponibilitat s'ha vist reduïda pels motius de salut segueix en la lluita i avui se li ha lliurat l'armilla dels IAIOS FLAUTES.