Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Les últimes eleccions de 2009 va ser el PCRM, més que mai, el partit més votat amb el 44,76% dels vots, 30 punts per davant del Partit Liberal Democràtic, la segona formació del país! Si l'ofensiva anticomunista s'intensifica a tot Europa, amb les formes més brutals d'Europa: tant Moldàvia com Hongria,la prohibició dels mateixos símbols , el nom i la ideologia comunista està ara sobre la taula.


Moldàvia, més enllà de la mida relativament petita del país, és una zona estratègica entre Rússia i la Unió Europea, una àrea on un Partit Comunista de masses no ha negat el nom o els símbols comunistes a partir de 1991.

Lluny de caure, el Partit Comunista de la República de Moldàvia (PCRM) s'ha caracteritzat per un augment irresistible després de que les últimes il·lusions sobre la restauració del capitalisme van caure.

Entre 2001 i 2009, sota la presidència de Vladimir Voronin, són els comunistes els que governaven la república de 4 milions.

Les últimes eleccions de 2009 va ser el PCRM, més que mai, el partit més votat amb el 44,76% dels vots, 30 punts per davant del Partit Liberal Democràtic, la segona formació del país!

No obstant això, en virtut dels mecanismes de la formació d'una majoria parlamentària, amb 48 escons, els comunistes tenen que deixar el poder a l'anomenada "Aliança per a la Integració Europea", compost per quatre partits liberals de dretes, nacionalistes pro-romanesos i europeistes.


Amb la creixent popularitat del Partit Comunista des de 2009, la classe dominant moldau té pànic. 1 d'octubre de 2012, es va aprovar una moció al Parlament que prohibeix : "A tot el país, amb objectius polítics de propaganda, els símbols comunistes (com la falç i el martell)."


Des d'octubre, el Partit Comunista va mobilitzar les seves forces prenen els carrers de desenes de milers de persones, aquest va ser el cas recentment per a esdeveniments per a la victòria sobre el feixisme, el 9 de maig.

En una relació de forces cada vegada més favorables a la coalició governant - el Partit Comunista es dóna guanyador de les pròximes eleccions parlamentàries el 2014 - el govern es va veure obligat a retirar la proposte.


Aquest juny 4, la Cort Constitucional de Moldàvia ha declarat la inconstitucionalitat la llei proposada pel govern per prohibir els símbols comunistes, el martell i la falç.



Per tant, PCRM continuarà portant el nom de "comunista" i mantenir la falç i el martell com un símbol de la festa, els seus cartells, fullets o paperetes.



El president del PCRM, Vladimir Voronin, ha acollit amb satisfacció la decisió de la Cort Constitucional. S'inverteix els càrregs, proposant jutjar els que han contribuït a la ruïna del poble moldau, que han designat com enemic a l'única força que el pot defensar: el Partit Comunista.



A Moldàvia, igual que a la resta d'Europa, ofensiva anticomunista que pren moltes formes destinades a esborrar, eliminar, canviar els símbols i els noms dels partits comunistes. La resistència és la primera necessitat. En Moldàvia, va valer la pena!