Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Aquest dijous 4 de juliol l’assemblea local d’EUiA a Sant Andreu de la Barca ha organitzat a les Escoles Velles l’acte ‘#tempsdelliuta per la sanitat pública. Ha moderat l'acte el company d'aquesta assemblea David González i han participat la responsable de Salut d’EUiA, Lola Castro, i David Cabanyol, president de la Xarxa Sicom. Sicom és una associació sense ànim de lucre que treballa des de 1995 per descobrir i fer visibles al conjunt de la societat, amb eines periodístiques, totes les claus que determinaran el futur del planeta, i que darrerament ha elaborat el documental ‘La salut: el negoci de la vida’.

Intervenció de Lola Castro:

El sistema públic de salut a Catalunya es troba greument amenaçat per les retallades pressupostàries i per les mesures dels governs CiU i PP, que tenen com un objectiu planificat el canvi de model d'un Servei Nacional de Salut universal per un altre basat en un model de seguretat social i de cotitzacions.
Totes aquestes amenaces són la consequència de la concepció ideològica de les forces conservadores de què la protecció de la salut no és un dret fonamental de ciutadania i per la voluntat de sectors econòmics privats de convertir la sanitat pública en un gran negoci.

Assenyalem alguns problemes del model sanitari català:
La difuminació de la separació entre l'àmbit sanitari privat i el públic.
La manca de transparència
Les portes giratòries que permeten als directius de l'administració sanitària pública entrar i sortir i fer negocis escandalosos amb els recursos públics.
Avui és més necessari que mai que aportem transparència al funcionament del Servei Nacional de Salut a Catalunya: la coordinació amb la tasca dels nostres parlamentaris, el suport a xarxes com SICOM, a les investigacions i testimonis de cafèambllet, de Dempeus, a les mobilitzacions de la Plataforma Pel Dret a la Salut, dels treballadors i treballadores de la salut.
Esquerra unida i Alternativa defensa al carrer i a les institucions el Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter públic, universal, solidari, equitatiu, de finançament públic amb impostos progressius.

Els 23 anys de govern CiU van suposar per a la Comarca del Baix Llobregat una manca sistemàtica i continuada de recursos i inversions, compensada amb posterioritat per l'acció dels Governs d'Esquerres que va suposar un augment pressupostari molt important en salut, l'inauguració de l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí , l'aprovació i pressupostació de l'ampliació de l'Hospital de Viladecans, l'implantació de l'atenció bucodental per a nens i nenes d'entre 7 i 15 anys, de la història clínica compartida...

La retallada de més d'un 10 % del pressupost en salut del Govern CiU l'any 2011 va suposar el tancament de molts serveis d'Atenció Continuada i d'Urgèncias al Baix Llobregat, de plantes i llits hospitalaris, l'acomiadament de treballadors i treballadores de la salut, la precarització de l'atenció, la paralització de projectes ja aprovats.

Per a garantir i defensar el dret a la salut i el Sistema Nacional Públic de Salut de Catalunya cal continuar amb les mobilitzacions de la ciutadania, amb la consolidació de les plataformes i les xarxes unitàries, amb la materialització del nou espai polític que ens permetrà posar fi a l'hegemonia de la dreta.

La Plataforma en Defensa de l'Hospital de Viladecans promou concentracions i lluites ciutadanes per tal de mantenir aquest hospital públic i la seva activitat, front les intencions del Govern de la Generalitat de traspassar part de la seva activitat a l'Hospital de Sant Boi. La resposta del conseller Boí Ruiz a la pregunta del Grup Parlamentari ICV-EUiA així ho ha ratificat.
L’Hospital de Viladecans és un centre de l’ICS que, durant molts anys, ha estat centre de referència d’una població de 200.000 persones i que ha dut a terme la seva activitat amb un alt grau de satisfacció dels seus usuaris i amb nivells de qualitat molt satisfactoris.
Aquest hospital i el seu caràcter comarcal és una conquesta de la ciutadania de Viladecans i del Baix Llobregat i així ho hem de defensar i mantenir.

Altres mobilitzacions a la nostra Comarca són les convocades cada dimecres per l'Assemblea de Barri Canvi-Pubilla Cases en defensa de la salut i de l'atenció sanitària de qualitat al CAP Can Vidalet d'Esplugues de Llobregat, la defensa del caràcter públic del CAP Martorell, de la plena activitat i el manteniment de la plantilla a l'Hospital Moisès Broggi.

Per Esquerra unida i Alternativa la sanitat i el dret a la salut no es ven, es defensa: Al Parlament, a les institucions, amb actes com el d'avui a Sant Andreu de la Barca, amb la confluència i amb les mobilitzacions.