Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Un model econòmic i polític s’asseu a la “banqueta dels acusats” amb les declaracions pel cas Bárcenas


Calen unes eleccions constituents per superar una forma de fer “intrínsecament corrupta” protagonitzada pel PP a l’Estat i per CiU a Catalunya


“Tot un model econòmic i polític de fer s’asseu a la banqueta dels acusats, un model que ha tingut com a presidents a Aznar i Rajoy i que a Catalunya ha estat liderat per la CiU de Mas i Pujol”: d’aquesta forma ha valorat el coordinador general d’EUiA i diputat de l’Esquerra Plural al Congrés, Joan Josep Nuet, les declaracions que estan fent els màxims responsables del partit de govern, el PP, aquest dimarts i aquest dimecres davant del jutge de l’Audiència Nacional que investiga la trama de finançament irregular i suborns il·legals que esquitxa la formació i el president del Govern, Mariano Rajoy. Enfront d’aquest sistema de corrupció, Nuet ha tornat a demanar la dimissió del govern Rajoy i la convocatòria de noves eleccions generals. Uns comicis que, ha sostingut Nuet, han de tenir caràcter constituent per superar “un model econòmic intrínsecament corrupte i especulatiu”.


Aquest dimarts va ser el torn dels exsecretaris generals del PP Francisco Álvarez-Cascos, que ho fou entre el 1989 i el 1999, i Javier Arenas, que ho fou entre aquell any i el 2002. Tots dos van admetre que ni controlaven les donacions de particulars al PP ni hi havia cap mecanisme per garantir el compliment de les lleis de finançament de partits, segons va explicar l’advocat que participa a la causa i és membre de la direcció federal d’Izquierda Unida, Enrique Santiago. Cascos va arribar a etzibar que la fiscalització és digna “de la KGB dels partits comunistes”, segons Santiago. Tant Cascos com Arenas van negar haver rebut diner negre, però els va deixar en evidència la declaració de Cristóbal Páez, que va ser gerent del PP entre el 2008 i el 2010: Paéz va admetre haver cobrat dos dels pagaments que apareixen als papers de Bárcenas. Ambdós cobrats en bitllets de 500 i en un sobre. Aquest dimecres les declaracions continuen amb la compareixença davant del jutge de l’actual secretària general del PP, María Dolores de Cospedal.


“Cal exigir de forma immediata responsabilitats polítiques”


“Independentment dels càrrecs i de les sentències futures que esdevinguin de l’acció judicial, cal exigir de forma immediata responsabilitats polítiques als autors físics i intel·lectuals d’un model d’especulació econòmica que tenia en la corrupció el modus operandi que el consolidava”, ha declarat Nuet després d’aquestes revelacions. “En aquest model la degradació dels serveis públics per alimentar els interessos privats és part d’aquesta actitud corrupta”, i per això “allò més greu no són només els sobresous, sinó posar tot el patrimoni col·lectiu al servei del lucre privat”, ha afegit el coordinador d’EUiA.


Amb aquestes declaracions dels màxims responsables del PP davant de la justícia queda en evidència, doncs, una “filosofia practicada per la dreta i per desgràcia acceptada acríticament pel PSOE”, segons Nuet: “el PP (i també a Catalunya CiU) ens han volgut fer creure que aquesta forma d’economia i de política eren les úniques possibles i que qüestionar aquest fet era cosa de radicals o utòpics”, ha recordat Nuet. Ara es constata que aquesta política, però, “ens ha portat al desastre”, ha afegit: “la repetició dels seus errors no traurà de la crisi a la majoria de la ciutadania”.


Cal, ha contraposat el coordinador general d’EUiA, la dimissió de Rajoy i del seu Govern. “Les sortides hem de cercar-les en models i pràctiques alternatives a les del PP, CiU i el PSOE”, ha indicat Nuet. “Demanem que la sobirania torni al poble i volem unes eleccions que tinguin un fort component constituent, de regeneració democràtica, i de qüestionament d’un model econòmic intrínsecament corrupte i especulatiu”, ha conclòs el coordinador d’EUiA.


Font: El Bloc de Joan Josep Nuet

Etiquetes de comentaris: