Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Dejuni participatiu amb el lema " Rescatem les persones" durant els dies 13 , 14 i 15 de setembre a la plaça de Catalunya.


Els portaveus de la Comissió Promotora de la ILP per una Renda Garantida Ciutadana , acompanyats pels representants dels sindicats CCOO , COBAS , IAC i UGT han presentat els objectius i activitats del dejuni participatiu amb el lema " Rescatem les persones" que es desenvoluparà durant els dies 13 , 14 i 15 de setembre a la plaça de Catalunya.

Aquestes activitats consistiran, en l'organització d'espais de debat on s'abordaran els següents temes:

"Pobresa i desigualtat, alguns dels seus rostres"
"Treballar menys per treballar tots/es"
"Immigració i pobresa "
"Mesures d'urgència social: Dret al subministrament d'aigua, electricitat i gas"
"Cooperativisme i economia solidària"
"Dret a l'habitatge"
"Participació ciutadana"

En aquests debats participaran com a ponents un ampli ventall de persones representatives dels moviments socials i ciutadans, ajuntaments, i representants de les forces parlamentàries que donen suport a la ILP RGC.

El dejuni finalitzarà el diumenge dia 15 amb una assemblea de conclusions i una crida a prosseguir l'activitat en suport de la ILP RGC, amb l'anunci de diferents iniciatives.

Els portaveus de la ILP RGC han informat també de la presentació del llibre "Rescatem a les persones" l'11 de setembre, a les 12:30 hores, a l'Avinguda de la Catedral de Barcelona , en el marc de la "Setmana del llibre en català", on també es recollirà signatures de la ILP RGC. Aquest llibre és una guia pràctica que explica amb més detall el contingut de la RGC , el cost/inversió de la seva aplicació, les fonts del seu finançament, etc.

L'11 de setembre la campanya de la ILP RGC també estarà present amb un estand a la Mostra d'entitats dels Països Catalans a l’Arc de Triomf al llarg del dia.

La campanya de la ILP serà present amb taules i estands de recollida de signatures en les festes de Bellvitge de l’Hospitalet, Sabadell, Gavà, Eixample de Barcelona, etc. També a les Festes de la Mercè i en les universitats en l' inici de l'any acadèmic.

La recollida de signatures es tancarà el 11 d'octubre i abans del 28 d'octubre es lliuraran a l'IDESCAT per a la seva validació.

Posteriorment tindrà lloc marxes ciutadanes i de treballadors/es sense ocupació per fer el lliurament de les signatures al Parlament.

En la roda de premsa s'ha informat de la marxa de recollida de signatures que ja supera les 40.000 i s'ha denunciat els incompliments de la Generalitat de diversos compromisos amb el moviment de treballadors sense feina que impedeixi els talls de subministraments d'aigua , llum i gas a les persones sense feina i sense ingressos, també s’ha denunciat la dramàtica situació de milers de famílies que tenen reconeguda la prestació de la Renda Mínima d' Inserció i no la perceben des de fa molts mesos, exigint al Govern el pagament inmediat d’aquesta prestació aixi com dels endarreriments .

Comissió Promotora ILP Renda Garantida de Ciutadania

Nota: Podeu trobar el programa que detalla els horaris de les activitats durant el dejuni en català i castellà i el cartell de convocatòria, a la web de rendagarantidaciutadana.net/