Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


"Estan desmantellant el nostre país i els sectors bàsics de l'economia", denuncia la coordinadora d’assemblees d’aturats de la comarca, que organitza la marxa


Una marxa contra l’atur, pels drets socials i laborals tornarà a recórrer el Baix Llobregat a partir d’aquest dissabte, 22 de febrer, i fins el proper dia 27.La Coordinadora d’Assemblees d’Aturats de Catalunya organitza aquesta marxa, que durant sis dies recorrerà 20 municipis i que tindrà, a més de la columna del Baix, una segona, més curta, que arrencarà del Vallès. Ambdues columnes confluiran el proper dia 27 a Barcelona, i acabaran a les portes del Parlament, on els i les aturades entregaran una carta amb les seves reivindicacions als grups parlamentaris.

COMUNICAT DE LA COORDINADORA DE DESOCUPATS I DESOCUPADES DEL BAIX LLOBREGAT

Volem manifestar en primer lloc el nostre disgust i total desacord amb els nostres governants tant de la Generalitat de Catalunya com de l’Estat Espanyol.

No és possible continuar governant des de la mentida constant i cínica, ja que com poden mantenir una i altra vegada que al nostre país hi ha signes de recuperació econòmica, hi ha brots verds, mostrant uns galimaties de macroeconomia i microeconomia?, com ens poden dir que a Espanya està entrant corrents de diners, que ben aviat ens adonarem de tot això?.

Mentida!; Espanya i Catalunya es troben en situació de saldo; si entren diners és per què vostès estan venent tots els nostres actius socials, com la sanitat, l’educació i la protecció social; a més a més de l’ofensiva que porten per desmantellar el sistema públic de pensions i abocar-ho a la seva privatització. Estan desmantellant els sectors bàsics de la economia posar-lo al servei de l’especulació financera. Vostès senyors Mas i Rajoy són esclaus fidels del capital financer i especulatiu. Són insaciables aus rapinyaires que no els importa gens ni mica la vida de les persones, ni abocar-les a la misèria i pobresa més absolutes.

Com poden mantenir la seva suposada recuperació econòmica si existeixen sis milions d’aturats?. El 70% ja no percep cap benefici i amb més de 3.000 famílies que existeixen a Catalunya que continuen esperant cobrar el PIRMI, a la vegada que pateixen un cop més una retallada als seus pressupostos.

A qui volen enganyar aprovant descafeïnades mocions com la de la pobresa energètica? Vostès han exclòs tot el contingut que els hi imposava a obligar a aquestes empreses i a prohibir per llei tallar el subministrament d’electricitat, gas o aigua a totes aquelles famílies afectades per les seves polítiques antisocials. Vana continuar el mateix camí de la pantomima de la ILP de la PAH?. Es tot això el què pensen fer amb la ILP de la Renda Garantida?.

Senyors governants, vostès estan esgotant la nostra paciència; deixin d’enganyar, deixin de manipular la realitat. A aquest país cada vegada hi ha més atur i més misèria i si persisteixen amb les seves polítiques antisocials, desgraciadament encara patirem molts anys d’atur, precarietat i de misèria.

Davant d’aquesta conjuntura els aturats i les aturades del Baix Llobregat diem:

JA NI HA PROU! Ens hem posat en marxa, en primer lloc, per combatre les polítiques que des de els seus governs persisteixen en aplicar i, en segon lloc, per a dir-les que altres polítiques són possibles. Són totes aquelles polítiques orientades al benestar de les persones i en la distribució més justa i equitativa de la riquesa. Tanmateix fem una crida a tota la població, i molt especialment al conjunt dels treballadors, les seves organitzacions sindicats, als moviments socials, els sanitaris, d’ensenyament, d’habitatge, … a tots els partits polítics que volen realment involucrar-se amb les aspiracions de la seva gent, i a tots aquells que porten actualment la seva lluita legítima pel seu comte. Fem una crida a tothom per a unir forces per a lluitar junts per una societat millor, per a construir un moviment massiu i democràtic i que expulsi del poder als sequaços del capital; només així serem capaços d’aturar la sangria a què tenen sotmès al nostre poble. També volem fer una crida als Ajuntaments, per ser l’administració més propera a la ciutadania. A treballar estretament amb els moviments socials i molt especialment amb els aturats de les seves localitats per a millorar les seves condicions de vida i combatre des de l’administració local, les retallades en drets i llibertats. L’administració local ha de ser un aliat més de la seva gent.

Des de la Coordinadora de Desocupats i Desocupades del Baix Llobregat, volem continuar animant, i potenciant l’organització d’assemblees, associacions o de totes aquelles formes que democràticament triïn els treballadors desocupats a cada localitat. De tal manera què els desocupats ja no siguem una simple estadística, sinó un factor determinant en la solució dels nostres problemes, lluitem, però també fent propostes, fins a aconseguir que la nostra ràbia i indignació esdevingui en lluita organitzada.

Aquesta és la Segona Marxa contra l’Atur i la Precarietat a la nostra comarca. Aquest moviment creix cada dia més i més, i això és així per que cada dia, a la vegada que augmenta més la desigualtat i la pobresa, nosaltres estem més organitzats i convençuts de la necessitat i justesa de la nostra lluita.

Senyors Mas i Rajoy, no tinguin el més petit dubte, què serem fidels a la nostra lluita fins a canviar les seves polítiques antisocials, o abandonin el poder que utilitzant il·legalment arrabassant els drets i les llibertats del nostre poble.

CONTRA L’ATUR NO T’ATURIS

NO A LES POLÍTIQUES ANTISOCIALS DE CiU I DEL PP

PER UN LLOC DE TREBALL DIGNE. REDUCCIÓ DE LA JORNADA LABORAL, SENSE PERJUDICI DEL SALARI.
PER UNA RENDA GARANTIDA CIUTADANA.
NO ALS DESNONAMENTS A LES PERSONES DESOCUPADES
NO A LA PROBRESA ENERGÈTICA: SERVEIS BÀSICS GRATUÏTS PER A LES PERSONES DESOCUPADES.
NO A LA PRIVATITZACIÓ DE L’OCUPACIÓ PÚBLICA.
NO A LA PRECARIETAT LABORAL, NO A LES LLEIS QUE LES IMPOSEN.
NO A LES CONTRAREFORMES LABORALS QUE FACILITEN L’ACOMIADAMENT.
NO AL RACISME I LA XENOFOBIA,RENOVACIÓ AUTOMÀTICA DELS PAPERS SENSE NECESSITAT DE CONTRACTE.
COORDINADORA DE DESOCUPATS I DESOCUPADES DEL BAIX LLOBREGAT

cordidesbaix@hotmail.com