Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Nota de premsa d'EUiA sobre les primaries : Será moderat per la coordinadora d’EUiA a Barcelona, Isabel Ribas, arrencarà amb les intervencions d’ambdues candidatures, i tot seguit el públic podrà adreçar-los preguntes, bé per escrit o bé a través de les xarxes socials, mitjançant l’etiqueta #primariesEUiA. ‘Alternativa constituent per Europa’ i ‘Confluència per Europa’, les dues candidatures



Les candidatures ‘Alternativa constituent per Europa’ i ‘Confluència per Europa’ intercanviaran les seves opinions sobre com fer front a la troika en un debat participatiu

Esquerra Unida i Alternativa celebrarà aquest dimecres l’acte central en el marc de les seves eleccions primàries de cara als comicis al Parlament Europeu del proper 25 de maig. Les dues candidatures que concorren a aquest procés participatiu, ‘Alternativa constituent per Europa’ i ‘Confluència per Europa’, debatran les seves propostes sobre com articular una majoria social capaç de transformar la UE i derrotar la troika en un acte organitzat per l’assemblea d’EUiA a Barcelona a les cotxeres de Sants el dia 26 de març a les set de la tarda. Aquest esdeveniment central se sumarà a la llarga llista de debats que estan tenint lloc aquests dies a assemblees d’EUiA d’arreu de Catalunya en el marc d’un procés democràtic que culminarà amb les eleccions els propers 28 i 29 de març. La proposta que sorgeixi del procés s’integrarà en la llista conjunta d’EUiA amb altres forces com IU i ICV, l’expressió a l’Estat de la candidatura del Partit de l’Esquerra Europea que a nivell continental lidera Alexis Tsipras.

L’acte de dimecres, moderat per la coordinadora d’EUiA a Barcelona, Isabel Ribas, arrencarà amb les intervencions d’ambdues candidatures, i tot seguit el públic podrà adreçar-los preguntes, bé per escrit o bé a través de les xarxes socials, mitjançant l’etiqueta #primariesEUiA. L’acte és obert a la premsa, que hi està convidada.

‘Alternativa constituent per Europa’ i ‘Confluència per Europa’, les dues candidatures

Les dues candidatures que concorren a aquest procés de participació democràtica són ‘Alternativa constituent per Europa’ i ‘Confluència per Europa’. La primera està encapçalada per Núria Lozano, i conformada també per Oriol Arcas, Àngels Tomás, José Montero i Ferran Jiménez. La segona, encapçalada per Toni Barbarà, està composada per Luisa Blanco, Grego Belmonte, Neus Molina, Àngel Crespo i Elena Martínez.

Núria Lozano (l’Hospitalet de Llobregat, 1967), és una advocada laboralista que participa activament en la Xarxa europea de Sindicalistes. Així mateix, és membre fundadora i forma part del nucli coordinador de la xarxa de sindicalistes del Partit de l’Esquerra Europea. Des dels noranta ha ocupat diverses responsabilitats a CCOO, primer al Baix Llobregat i ara al Barcelonès. Candidata a les eleccions europees del 2009, actualment és membre del consell nacional d’EUiA i del Consejo Político Federal d’IU.

Toni Barbarà, fill de Badalona i metge de professió, és el responsable de l’àrea d’Europa d’EUiA i membre de l’executiva del Partit de l’Esquerra Europea, així com coordinador del programa electoral d’aquesta formació. Lluitador del PSUC a la clandestinitat, al PCC des dels anys vuitanta, va ser president del Casal de Cuba de Badalona i avui en dia és secretari de Dempeus per la Salut Pública. Exregidor a l’Ajuntament de Badalona, actualment presideix la Fundació l’Alternativa.

Sumant forces amb ICV, IU, Anova-AGE i d’altres en una candidatura encapçalada per Alexis Tsipras

El Consell Nacional va aprovar celebrar unes eleccions primàries per definir la candidatura d’EUiA a les eleccions europees en la seva reunió a Sants el passat 22 de febrer. Les eleccions, a les quals poden participar tots els i les afiliades a EUiA així com la ciutadania en general mitjançant una urna ciutadana, se celebraran els dies 28 i 29 de març. Els resultats es donaran a conèixer el dia 30.

La llista resultant d’aquest procés participatiu s’integrarà en la candidatura estatal de la qual formen part, a més, d’EUiA, formacions com ICV i IU, així com la gallega ANOVA-AGE, entre d’altres. Aquesta llista és l’expressió a l’Estat espanyol de la candidatura del Partit de l’Esquerra Europea, que proposa com a candidat a presidir la Comissió Europea Alexis Tsipras, el líder de la Syriza grega.