Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


En un comunicat conjunt els Partits Comunistes i de l'esquerra europea es planteixen donar expressió electoral en les properes eleccions al Parlament Europeu, a les intenses lluites que s'estan lliurant. Els partits ho faran públic la propera setmana.


Dimarts passat 18 de març, el Partit dels i els Comunistes de Catalunya (PCC), convidat per AKEL, el PCE i el PCP, va participar en una reunió de Partits Comunistes d'Europa i de l'Esquerra Europea, per debatre una crida conjunta per a les eleccions al Parlament Europeu . A la reunió van participar el Partit Comunista d'Espanya, el Partit Comunista Portuguès, el Partit Comunista Xipriota (AKEL), El Partit Comunista de Gran Bretanya, el Partit Comunista de Bohèmia-Moravia, el Partit Comunista de Finlàndia, El Partit Comunista Francès, Die Linke, SYRIZA, El Partit dels Comunistes Italians, i van excusar la seva presència el Partit Comunista Alemany i Refundació Comunista d'Itàlia.

La Crida Conjunta reconeix que l’ Unió Europea (UE) es troba immersa en una profunda crisi, com expressió de la crisi del sistema capitalista, la crisi de la Unió Europea mostra que la UE no és en essència reformable, que la Unió Europea promou la concentració del poder polític, que enforteix la falta de democràcia,i el predomini dels Estats dominants i la divisió dins d'Europa.

La UE busca imposar una regressió social de proporcions històriques, la qual cosa es reflecteix clarament en les brutals retallades en salaris, pensions i benestar social; en la creixent desocupació i les ocupacions precàries – amb conseqüències dramàtiques per a la població jove; en un accés cada vegada més restrictiu a la sanitat, l'educació, l'habitatge, en l'increment de la pobresa i l'exclusió social, en el tractament als i les immigrants com a criminals en potència.

Alhora que es constata aquesta brutal situació, un direcció diferent és possible per a Europa. El primer pas en aquesta adreça és una ruptura profunda amb les polítiques de la UE, amb el neoliberalisme i el militarisme i amb la concentració i centralització del poder a les mans del directori de les grans potències. La Crida Conjunta fa una crida als treballadors i treballadores, a la joventut, les dones i en general als pobles dels Estats membres de la UE a donar, en les properes eleccions al Parlament Europeu, una expressió electoral a les intenses lluites que estan lliurant.

Les forces que signen aquesta Crida es comprometen a continuar lluitant per: la cooperació en tota Europa pels drets socials, la cooperació en tota Europa pel progrés econòmic i social, per una Europa de cooperació entre Estats sobirans amb iguals drets, que respecti i defensi la democràcia i la participació democràtica. Una Europa que lluiti per la pau i la solidaritat amb tots els pobles del món, que respecti la Carta de Nacions Unides i el Dret Internacional – així com els drets dels pobles a l'autodeterminació – que rebutgi la militarització de les relacions internacionals.

Els partits signataris acorden continuar treballant dins del Grup Confederal de l'Esquerra Unitària Europea / Esquerra Verda Nòrdica (GUE/NGL) al Parlament Europeu, en un esperit d'igualtat i respecte mutu a les seves diferències, entenent el Grup Parlamentari com un espai confederal de cooperació, amb la seva pròpia identitat, entre forces comunistes, obreres, progressistes, d'esquerra i ecologistes, que tenen l'objectiu comú de donar veu al Parlament Europeu a les lluites dels treballadors i treballadores i els pobles, de reivindicar, proposar i defensar polítiques alternatives.

La crida va ser signada en la reunió de Brussel•les per nou partits comunistes a l'espera que altres partits comunistes, progressistes , d'esquerra o ecologistes, puguin fer-ho en els propers dies.