Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Lluitador sindical , social i polític en defensa de la causa de les gents de la seva classe, internacionalista i comunista

El sábado 29 de Marzo a las 11 de la mañana en la sala de actos de CCOO en Via Layetana, Barcelona, sus compañeros de CCOO han convocado un acto de homenaje a quién fué su primer secretario general de la federación de la Alimentació, tanto de Cataluña como de España y gran amigo, buen y cercano compañero, maestro de sindicalistas a todos los niveles, dirigente sindical de primer orden, luchador de lo social y lo político en defensa de la causa de las gentes de su clase, internacionalista y comunista de los pies a la cabeza.

Un más que merecido homenaje y recuerdo a quién perdimos hace casi tres meses, que parecen años sin pasar por nosotros, por el gran vacio que sentimos, aunque su memoria, su ejemplo y su recuerdo permanecerá por siempre en nuestros corazones.

Homenaje al que os pido acudais y lo hagais extensivo a todos aquellos y todas aquellas que quieran estar presentes en este reconocimiento.

Os adjunto el tarjetón de la convocatoria.

Un abrazo y Salud

Alfredo Clemente Conte


(Biografies obreres. Fonts orals i militància sindical, Fons Arxiu Històric de CONC)

"Conte Cazcarro, Alfredo. Treballador del sector de l'alimentació i sindicalista. (Lanaja, Osca, 24-XII-1938). Va arribar a Catalunya el 1950. El 1960 va ser escollit jurat d'empresa de CIA Industrias Agrícolas, essent nomenat vocal nacional del sector fins 1975. A partir de 1961 va participar en l'OSO i posteriorment en CCOO participant en la Comissió central de Barcelona el 1964. A partir de 1966 va ser responsable de la coordinadora d'alimentació i va participar a la coordinadora de la CONC i de la Coordinadora general de CCOO d'Espanya fins la legalització. Va ser representant de CCOO tant a la Coordinadora de Forces Polítiques de Catalunya, en la seva coordinadora local de Barcelona, com de l'Assemblea de Catalunya des de la seva fundació. Entre el I i el V congrés de la CONC, 1978-1991, va ser secretari de la federació d'alimentació de Catalunya de CCOO, i membre de l'executiva. Va tenir una participació significativa dins de la Federació Sindical Mundial del sector de l’Alimentació durant aquests anys. Així mateix, entre 1978 i 1980 de la federació estatal, i a partir del IV congrés confederal va ser secretari de Pau i Solidaritat confederal. Militant del PSUC des de 1962, va formar part del Comitè Local de Barcelona fins 1977. Participà activament en la preparació de la reunió fundacional de l'Assemblea de Catalunya. A partir de 1982 va ser membre del Comitè Executiu del PCC i del PCPE. El 1986 va formar part del grup dels "almendros”, i va tornar al PSUC, essent membre del seu Comitè Central fins al X congrés i de la direcció política d'IC. A partir de 1997 va passar a formar part del PSUC-Viu, essent membre de la seva comissió de garanties, on va militar fins la seva mort, produïda el 24 de desembre de 2013."