Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El coordinador general d’EUiA felicita l’afiliació, les dues candidatures i l’organització per unes primàries “participatives, netes” i sense problemes




Aquest 25 de maig, Catalunya pot enviar dos eurodiputats al Parlament europeu de la llista que defensa una Europa alternativa a la de la troika, al servei dels sectors populars i dels pobles del continent: Ernest Urtasun i Núria Lozano. Així ho ha vaticinat el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, aquest dilluns en una roda de premsa que ha ofert conjuntament amb Núria Lozano, la guanyadora a les eleccions primàries que la formació ha celebrat aquest cap de setmana, que ocuparà el novè lloc a la candidatura conjunta antiroika d’EUiA, ICV, IU, Anova i d’altres formacions d’arreu de l’Estat. Nuet ha felicitat l’afiliació per la seva participació a les primàries; així com a les dues candidatures encapçalades per Lozano, d’una banda, i Toni Barbarà, de l’altra, i a l’organització per l’organització d’uns comicis “participatius i nets” que han transcorregut sense cap mena de contratemps.



“Vull felicitar a les dues candidatures; la que ha guanyat i la que no ha guanyat, perquè les dues són candidatures d’aquesta formació”, ha destacat Nuet, que ha recordat que les eleccions primàries van registrar una participació del 48,69%. La llista ‘Alternativa constituent per Europa’, liderada per Núria Lozano, va obtenir el 62,04% dels sufragis, i la llista ‘Confluència per Europa’, encapçalada per Barbarà, va rebre un 32,23% dels vots. Ara tant Lozano com Barbarà s’integraran en les llistes conjuntes d’EUiA amb IU, ICV, Anova i una quinzena més de formacions. Barbarà ocuparà el 31è lloc, i Lozano el novè.

“Aspirem a treure dos eurodiputats, perquè hi ha diverses enquestes que donen que el número nou pot sortir”, ha destacat el coordinador, Joan Josep Nuet, en referència a Lozano i el candidat d’ICV, Ernest Urtasun, que ocupa el tercer lloc a la candidatura estatal conjunta.

Per això, Nuet ha anunciat una “campanya totalment a l’ofensiva perquè puguin sortir almenys nou eurodiputats per aquesta gran coalició” d’EUiA, IU, ICV, Anova i d’altres. La llista “és el principal referent de l’esquerra antitroika al conjunt de l’Estat, i que té un plantejament d’una Europa alternativa, al servei dels sectors populars i dels pobles”, ha recordat Nuet, que ha recordat que aquesta candidatura és el referent a l’Estat de la candidatura del Partit de l’Esquerra Europea, que lidera Alexis Tsipras, el cap de la Syriza grega i candidat a presidir la Comissió Europea.

Preguntat pels periodistes per les irregularitats registrades en altres processos de primàries que altres formacions han celebrat també aquest cap de setmana, Nuet ha optat per expressar el seu “respecte” a aquells partits que organitzen aquest tipus de processos participatius. “Nosaltres hem fet les nostres primàries, i ens han anat bé”, ha dit Nuet.

Nota d'EUiA : http://www.euia.cat/pagina.php?idp=8067