Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


A la roda de premsa Nuet ha anunciat, en la seva coordinació col·legiada, que EUiA se suma al manifest ‘Per un referèndum tant sí com no’


ICV-EUiA escolta les demandes d’una vintena d’entitats que lluiten contra l’exclusió social a l’acte #OpenPobresa

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha lamentat aquest dilluns, dos dies abans que al Parlament arrenqui el ple monogràfic contra la pobresa, que CiU miri “cap a un altre costat” mentre l’exclusió per motius econòmics creix a Catalunya. Ho ha dit després que, aquest matí, la portaveu adjunta de la federació, la socialcristiana Mercè Jou, hagi descartat ja augmentar partides per lluitar contra la pobresa si no és a costa d’altres retallades. “On està la doctrina social d’UDC?”, ha demanat Nuet en una compareixença daant dels mitjans. El coordinador d’EUiA ha recordat, en canvi, que el grup roig i verd al Parlament està participant aquesta tarda a la sessió #OpenPobresa, en què diverses entitats que lluiten contra l’exclusió social estan expressant les seves propostes de cara al ple monogràfic que arrencarà dimecres.

ICV-EUiA, de fet, defensa que aquestes entitats que lluiten dia a dia i a peu de carrer contra la pobresa intervinguin en aquest ple. CiU i ERC ja han anunciat la seva intenció de vetar aquesta participació. Les entitats, però, han tingut veu aquesta tarda al Parlament en l’acte #OpenPobresa. Hi ha participat 24 entitats. Entre elles, la FAVB, les Entitats Catlanes d’Acció Social, la Fundació Arrels, la comissió promotora de la ILP per una Renda Garantida Ciutadana, CCOO, la UGT, o la Unió de Consumidors de Catalunya.

“Ha crescut la desnutrició infantil, ha crescut la fractura social, ha crescut la gent sense casa, la gent que viu al carrer en el sentit més literal del terme, i per part de CiU trobem que no hi ha sensibilitat, sinó que es mira cap a un altre costat”, ha lamentat Nuet.

Ho ha fet poques hores després que la portaveu adjunta de CiU al Parlament, Mercè Jou, d’Unió, hagi descartat augmentar la despesa en la lluita contra la pobresa si no és a canvi de retallar una altra partida. “En aquest moment UDC amb aquestes declaracions el que diu públicament és que ha abandonat la doctrina social, a favor de les polítiques de retallades, les polítiques neolliberals”, ha lamentat Nuet, que ha recordat l’esperit socialcristià d’UDC en altres èpoques. “Aquest partit avui és irreconeixible”, ha lamentat el coordinador d’EUiA.

EUiA se suma al manifest ‘Per un referèndum tant sí com no’

D’altra banda, Nuet ha anunciat aquest dilluns que Esquerra Unida i Alternativa ha decidit, en la seva coordinació col·legiada, adherir-se al manifest ‘Per un referèndum tant sí com no’. De fet, alguns dels membres del moviment polític i social, com el diputat al Parlament David Companyon, ja es comptaven entre els signants inicials d’aquest document i Alternativa Jove ja havia acordat sumar-s’hi.

Nuet ha reiterat aquest dilluns l’aposta d’EUiA per la celebració d’una consulta ‘sí o sí’, i ha refermat que aquesta consulta no és substituïble per unes eleccions plebiscitàries. “Per decidir l’estatus polític, un referèndum; per castigar el govern i per avaluar les polítiques de CiU, unes eleccions i una derrota de CiU”, ha declarat Nuet. “Són coses ben diferents que no es poden barrejar”, ha sentenciat.

Respon a Margallo: “L’únic que vaga per l’espai avui és la marca Espanya”

El coordinador d’EUiA ha aprofitat la seva compareixença també per respondre al ministre d’Afers Exteriors, José Manuel García Margallo, que aquest dilluns ha advertit d’una Catalunya que corre el risc de “vagar per l’espai”. Nuet ha advertit a l’”agitador” i “intoxicador” Margallo que “l’únic que està vagant per l’espai avui és la marca Espanya; la marca Espanya sí que és una cosa desprestigiada per les polítiques de retallades del PP i per la corrupció”.

Cal una alternativa “antitroika” a la UE

En l’àmbit europeu, Nuet ha expressat el seu “respecte” per la decisió d’aquelles formacions que han optat per no concórrer a les eleccions europees, però alhora ha destacat que EUiA sí que participarà “en un front antitroika” que unirà les esquerres alternatives d’arreu del continent i que liderarà el cap de la Syriza grega, Alexis Tsipras.

“Avui és necessari que la gent participi a les eleccions europees dient quina és l’alternativa a l’Europa dels mercats i proposant una alternativa clara que trenqui amb les polítiques de la troika, les polítiques del Banc Central Europeu, de la Comissió europea, i amb les polítiques del Fons Monetari Internacional”, ha considerat el coordinador d’EUiA.

Condol per la mort de Sebastià Piera

El coordinador general d’EUiA també ha expressat el condol de la formació per la mort, aquest cap de setmana a Còrsega als 97 anys, de l’històric militant del PSUC Sebastià Piera, que va lluitar contra el feixisme tant amb els republicans a la guerra espanyola del 36 com amb la URSS, a la Segona Guerra Mundial. Piera, ha recordat Nuet, “és una figura de la història del PSUC i revolucionari del qual tots hem aprés”. “El seu testimoni ens seguirà il·lustrant”, ha reconegut el coordinador d’EUiA.

GABINET DE PREMSA
Esquerra Unida i Alternativa
Tel. 93 317 00 34