Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


A dos dies de tancar el termini per presentar-se a les primàries d’EUiA, el jovent de l’organització fa una crida a una llista unitària per la ruptura democràtica




09 mar 2014

Alternativa Jove va celebrar ahir, 8 de març, centrat en les eleccions europees. El jovent d’EUiA va discutir una resolució sobre les apostes polítiques que considera que cal defensar, així com una valoració de la candidatura d’IU, ICV, EUiA i Anova.

El text, que va ser aprovat per unanimitat, defensa “un procés constituent que desenvolupi una ruptura democràtica per una República Catalana” així com “la confluència de l’esquerra alternativa social i política”. En aquest sentit, el moviment juvenil considera que la proposta que Gerardo Pisarello encapçalés la candidatura d’EUiA anava encaminada a aquesta aposta política. La resolució lamenta “profundament” la posició d’EUiA a la llista estatal (molt més enrere que en ocasions anteriors), que considera que dificulta situar el missatge política, i que va desencadenar la renúncia de Gerardo Pisarello, i destaca que “es va generar atenció cap a EUiA des de fora de l’organització, i fins i tot persones alienes a EUiA van acostar-se al nostre espai davant la idea de fer campanya per Gerardo Pisarello”.

D’altra banda, la resolució d’AJ també valora els aspectes positius de la candidatura estatal de coalició entre diverses organitzacions i hi identifica alguns “actius renovadors”, però fa una mirada crítica al mètode emprat en el qual hi identifica “elements poc democràtics i transparents”. El text fa referència directament als mecanisme de limitació de mandats, que considera insuficients, en al·lusió al cap de llista i actual eurodiputat del grup GUE/NGL Willy Meyer.

Finalment, el plenari demana, com ja va fer el Consell Nacional d’EUiA en sessió extraordinària el passat dimecres, que una candidatura unitària d’EUiA defensi la política esmentada. Així mateix, considera important que una persona jove ocupi un lloc destacat en la llista. Amb aquest finalitat, la resolució proposa Oriol Arcas, membre d’Alternativa Jove i responsable d’Universitat d’EUiA

Text de la resolució