Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El portaveu parlamentari d'IU d'Exteriors es reuneix amb l'ambaixador rus a Espanya, Yuri P. Korchagin, amb el qual intercanvia punts de vista sobre diferents temes de política internacional relacionats amb Ucraïna, Síria o el conveni bilateral d'adopcions entre els dos països

El diputat d'IU i portaveu a la Comissió d'Exteriors del Congrés, Joan Josep Nuet, ha traslladat l'ambaixador de la Federació de Rússia a Espanya, Yuri P. Korchagin, la seva "preocupació" per la situació que es viu a Ucraïna, davant la que va declarar que "no hi haurà una solució possible al conflicte sense tenir en compte totes les parts, inclosa Rússia ".

El parlamentari pertanyent al Grup d'IU, ICV - EUiA, CHA va mantenir a la tarda una trobada d'una hora de durada amb el responsable diplomàtic rus en dependències de l'ambaixada a Madrid en què van tractar diferents assumptes de política internacional relacionats amb Ucraïna, Síria o el conveni bilateral Espanya-Rússia d'adopcions.

Per a Nuet, qualsevol solució per a la "delicada" situació que travessa la república ucraïnesa ha de passar per "integrar" a Rússia al "diàleg i la negociació" amb la Unió Europea i Ucraïna. Segons la seva opinió, les sancions i amonestacions que s'estan estudiant des de diferents instàncies "no condueixen a cap camí" i "no resolen" un problema que està afectant a milions de persones a Ucraïna.

Al llarg de la trobada, el diputat català d'IU va mostrar també la seva "inquietud" pel present i futur de Síria, i valorà "positivament" la posició de Rússia davant el que considera com "amenaces d'intervenció" al país àrab per part de tercers Estats. El portaveu parlamentari a la Comissió d'Exteriors va explicitar la seva "condemna als atemptats terroristes" a Síria i va destacar la complexitat d'una situació que, segons ell, "excedeix amb molt de la simplificació i manipulacions de què és objecte".

Un altre punt d'especial interès per a IU és l'estat en què es troba el conveni bilateral d'adopcions entre Espanya i Rússia, que ha de fixar les condicions per a adoptar menors procedents d'aquest país. L'ambaixador Korchagin va exposar que "és molt probable" que aquest conveni pugui ser signat al llarg d'aquest any, un fet que Nuet considera com una "bona notícia " per a les desenes de pares i mares afectats per la signatura de l'acord.

Etiquetes de comentaris: , ,