Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Actualment és membre del Consell Nacional d’EUiA i del Consejo Político Federal d’IU. També es militant del PCC i membre del seu Comité Central.
La direcciò es: http://www.nurialozano.cat/



NÚRIA LOZANO NÚMERO 2 DE LA LLISTA

Nascuda al 1967, és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, i tècnica superior en prevenció de riscos laborals, especialitats de seguretat, higiene, ergonomia i psicosociologia aplicada. Auditora en Prevenció de Riscos laborals. Advocadessa en exercici, i professora de matèries jurídiques.

És autora de diversos estudis i guies, entre ells: Guia sindical sobre contractació pública; L’homofòbia ni a la societat ni a la feina: Consells per a evitar discriminacions i per a avençar en la igualtat a la feina; Guia sobre immigració per a delegats i delegades sindicals; Condicions de desenvolupament de les tasques dels delegats i delegades sindicals en matèria de seguretat i salut a la feina; Salut i seguretat en el treball als centres comercials.

Als 80 va participar en el moviment estudiantil d’esquerres a la Universitat. Als 90 va iniciar una activa militància sindical, primer al Baix Llobregat i actualment al Barcelonès, ocupant diverses responsabilitats a CCOO.

La seva militància a EUiA comença l’any 1998 a l’assemblea local de L’Hospitalet de Llobregat, i després a l’assemblea del sector de Metall. Ha desenvolupat per EUiA temes relacionats amb el món del treball, l’economia i la salut laboral, tant des d’una perspectiva nacional com europea. Ha estat responsable de Món del Treball des de 2004 fins a 2012.

Els anys 1999 i 2010 va ser candidata a l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat a les llistes d’EUiA. També ha estat integrant de les candidatures d’ICV-EUiA, a les eleccions autonòmiques (2006), generals (2008) i europees (2009).

Actualment és membre del Consell Nacional d’EUiA i del Consejo Político Federal d’IU.

Participa a xarxes europees de sindicalistes, com la xarxa del Fòrum Social Europa, i és membre fundadora de la xarxa de sindicalistes del Partit de l’Esquerra Europea, formant part del seu nucli coordinador.