Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Els i les Comunistes del PCC i el Psuc viu es concentraran davant El Corte Inglés de la Plaça Catalunya l'1 de maig a les 11.30.







                                                             
                                                         
                         




RESOLUCIÓ DE  L’ 1  DE MAIG DE 2014 DEL PSUC Viu i EL PCC                         
   

Aquest any es commemora el 130 aniversari des que la Federació Americana del Treball (AFL) va marcar com a objectiu assolir la jornada laboral de vuit hores. L'1 de Maig de 1886 es va escollir com la data d'inici per a aquesta reivindicació. Avui encara, la classe treballadora, segueix lluitant per aconseguir aquesta reivindicació. Les jornades segueixen sent en molts casos superiors i les condicions de treball i de vida han experimentat un franc retrocés. Les millores aconseguides estan sent eliminades per les polítiques dels governs neoliberals i conservadors. Els governs d'orientació socialdemòcrata estan defraudant a milions de treballadors i treballadores amb les seves polítiques d'apuntalar el sistema capitalista, retallant drets socials, polítics i econòmics i la ultradreta avança amb el seu discurs xenòfob i populista com ho han demostrat les recents eleccions a França i Hongria, i en el conflicte d'Ucraïna.

La crisi econòmica és la crisi del capitalisme. És la crisi d'un sistema que és incapaç de donar respostes a les necessitats de la Humanitat. Segons la FAO, 842 milions de persones, prop d'un de cada vuit habitants del planeta, van patir fam crònica en 2011-13. Al voltant de 29.000 nens i nenes menors de cinc anys - 21 per minut - moren cada dia, especialment de causes que es podrien evitar. Gairebé 11 milions de morts infantils es produeixen cada any. Mentrestant, la despesa militar mundial va pujar a 1,34 bilions d'euros el 2012, El sistema capitalista mata¡!
202 milions d'aturats al món. Més de 25 milions a Europa. 6 milions a Espanya i més de 600.000 a Catalunya. Xifres que no poden amagar la dramàtica situació de la població sencera.

Mentre els beneficis per a la Banca a Espanya han estat de 9.000 milions d'euros el 2013, el rescat (préstec del Banc Mundial, el FMI, i la Banca Europea) de gairebé 90.000 milions d'euros que ha suposat "sanejar-los" ho pagarem els treballadors i treballadores i les classes populars amb una disminució de salaris, i retallades en tots els serveis públics i amb la venda de patrimoni. La corrupció tant a Espanya com a Catalunya és ja escandalosa i arriba a les més altes instàncies del poder (Gurtel, Urdangarin, Cas Palau, Cas TV, Adigsa, Trama russa , etc. etc. etc.)
A Espanya el PP, i a Catalunya CiU (sostinguda per ERC) mantenen una política similar i agressiva contra els treballadors i treballadores i les classes populars.

El deute generat per les polítiques i especulació financera, no s'ha de pagar. L'última reforma laboral, una de les reformes més agressives dels últims anys fomentant el contracte a temps parcial, les baixades salarials, previstes o no en els convenis col • lectius, fan que, tenir un lloc de treball, no sigui suficient per mantenir una vida digna i sortir de la pobresa més extrema. La ultra activitat en la negociació col • lectiva torna als treballadors a les condicions mínimes de l'Estatut dels Treballadors, i ens situa en unes condicions de 40 anys enrere, també amb la congelació de les pensions. Les retallades en la sanitat, l'ensenyament, en els serveis públics són el resultat de la devolució i els interessos de la política nefasta d'aquests governs que mereixen ser processats per malversació i per fer tant de mal al poble. La resposta dels governs d'Espanya i Catalunya és més repressió, més recursos per als aparells repressius, més retallades de les llibertats civils, com la Llei de l'Avortament, limitar els drets d'expressió, reunió o manifestació, fer callar al cos jurídic, privar a la ciutadania del dret a rebre justícia.

Un poble treballador que està responent a aquesta agressiva política com ho han fet i estan fent els treballadors i treballadores de Panrico, Alsthom, TV3, Bosch, Gemalto SP o Coca cola, treballadors i treballadores de la neteja de Madrid o de les bugaderies dels Hospitals de Madrid, Transports de Mercaderies, Autobusos, Ensenyament, i tantes altres empreses en lluita, com ho ha posat de manifest la mobilització del 22 M, després d'altres grans mobilitzacions d'aturats, miners, drassanes, de solidaritat amb les famílies desnonades, de les campanyes per un salari digne i garantit de ciutadania.

El 25 de Maig estan convocades les eleccions al Parlament Europeu, són una ocasió per manifestar el nostre rebuig a les polítiques d'austeritat i insolidaritat que la Troika imposa a la ciutadania, votant a les candidatura de l'Esquerra Plural a Espanya i IC - EUiA a Catalunya.

El recent comunicat de Partits Comunistes i de l'esquerra europea, assenyala que la crisi del capitalisme posa de manifest els límits històrics del sistema, la crisi de la Unió Europea mostra que la UE no és en essència reformable, com una estructura i procés neoliberal i militarista. Una altra Europa només serà possible amb un canvi radical dels fonaments sobre les quals la UE es va construir.

És per això que el PCC i el PSUC VIU cridem a respondre a aquest dia del 1r de Maig, manifestant-nos al costat dels sindicats i altres col • lectius de la societat civil:

Per la democràcia: el dret a decidir, també les polítiques socials i econòmiques. Llibertat d'expressió, transparència en la gestió dels recursos públics. Per una Catalunya lliure de corrupció: exigim transparència i participació ciutadana.

Per la plena ocupació i contra l'atur i la precarietat: exigim ocupació estable i de qualitat, la retirada de la reforma laboral, la recuperació dels drets laborals i per la jornada de 35 hores.

Contra la pobresa i per la cohesió social: garantir la protecció de les persones aturades, més recursos pels serveis socials i suport a la renda garantida de ciutadania. Garantir l'accés a serveis bàsics essencials (electricitat, gas, aigua i transport públic), eradicar la pobresa infantil i garantir el poder adquisitiu de les pensions i atenció a la dependència.

Garantir el dret a un habitatge digne amb lloguer social, la dació en pagament i el forçar el lloguer de pisos buits en mans de les institucions financeres.

Per un servei nacional de salut, públic, universal i que garanteixi el dret a la salut. Compromís amb l'educació pública i de qualitat. No al tancament d'escoles. Per a una escola inclusiva. No a la LOMCE.
Contra la reforma de la llei de l'avortament.


Exigim un règim tributari equitatiu, ambiental i redistributiu i una auditoria del deute. Recuperar l'impost de successions. Lluitar contra el frau i l'evasió fiscal. Per un canvi de model productiu: innovació, recerca i desenvolupament sostenible. Polítiques industrials contra l'especulació.

Manifestacions previstes aquest 1 de maig de 2014 :

BARCELONA , 11.30 h , Rda . Sant Pere / Pg de Gràcia (Punt de trobada del PCC i PSUC viu : Davant El Corte Inglés)
TARRAGONA , 11.30 h , estàtua dels Despullats. GIRONA , 12 h , Plaça de la Independència. LLEIDA , 12 h , Plaça del Treball