Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.




PER UNA CATALUNYA SOCIAL PER VIURE DIGNAMENT, AMB SERVEIS PÚBLICS DE QUALITAT I AMB OCUPACIÓ

Celebrem aquest 1r de maig, Dia Internacional del Treball, en un moment on es posa cada cop més de manifest que els treballadors i treballadores (Panrico, Alsthom, TV TV3 i Catalunya Ràdio, Coca-Cola, neteja de Madrid, i tantes d’altres empreses i col•lectius) estan donant resposta amb la mobilització a les polítiques neolliberals que durant sis anys s’estan portant a terme pels governs del PSOE primer i del PP després, i a Catalunya pel govern de CiU, amb el recolçament de ERC.

El passat 22 de març una gran manifestació de dos milions de persones a Madrid, amb una presencia molt nombrosa desde Catalunya, van reclamar “pà, treball i sostre” denunciant les polítiques del Govern del PP, demostrant de forma contundent que “si es pot” lluitar contra la barbàrie. I en el marc de reclamar un treball digne, les concentracions del dia 30 d’abril davant dels SOC’s donaran continuitat a aquest reclam.

Les dades ens mostren 5,9 milions d’aturats a Espanya i d’aquests, 820.400 a Catalunya. L’exclusió social i la pobreça va en augment: a Espanya mes de 3,9 milions de persones a l’atur no reben prestacións d’atur. A Catalunya una taxa del 21% es troba en risc d’exclusió social. Es retallen els salaris reals (un 9% aproximadament entre 2010 i 2013), les prestacions socials, els serveis públics i la inversió productiva, deprimint la demanda i afectant negativament a la qualitat de vida de la ciutadania.

A Catalunya defensarem l’exercici del dret a decidir, però també sobre les poíitiques socials i econòmiques a desenvolupar.

EUiA proposem:

1. Salari i pensions mínims de 1.100 €. Garantir el poder adquisitiu de les pensions.

2. Treball digne i estable, segur i saludable. Retirada de les últimes reformes laborals.

3. Reducció de la jornada de treball a 35 h sense reducció de salari per garantir la plena ocupació.

4. Per una Renda Garantida Ciutadana per les persones sense o amb baixos ingresos i serveis bàsics d’aigua, electricitat i gas, i transport públic d’accés garantit.

5. Regulació de la dació en pagament a la llei hipotecària com a fórmula per evitar desnonaments.

6. Reforma fiscal justa, perquè pagui més qui més te. Lluita contra el frau i l’evasió fiscal.

7. Igualtats d’oportunitats, drets i deures de ciutadania de totes les persones inmigrades.

I el pròxim dia 25 de maig tenim eleccions europees en un context de revifada de la extrema dreta a Europa, i de canvi de model amb les polítiques d’austeritat imposades desde la Troika. Europa ha d’estar al servei de les persones i no únicament al servei dels mercats i de les grans corporacions financeres i industrials.

És necessàri mobilitzar-nos políticament amb un vot decidit a l’esquerra que representa EUiA


DIJOUS 1 DE MAIG, TOTHOM A LA MANIFESTACIÓ

VISCA EL 1R DE MAIG!






Font: El Bloc de Joan Josep Nuet

Etiquetes de comentaris: