Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.
La FSM denuncia la política assassina a les mines de Turquia
14 maig 2014

La Secretaria de la Federació Sindical Mundial ha rebut amb gran dolor la informació de la tragèdia que va costar la vida d'almenys 200 miners i va ferir a molts més durant l'explosió d'una mina de carbó a Soma, Turquia a uns 250 quilòmetres al sud d'Istanbul propietat de Soma Komur Isletmeleri AS el 13 de maig de 2014.

La recent privatització de la mina i la política orientada al benefici que ha reduit la tecnologia, la posada al dia i manteniment periòdic, la manca de mesures de seguretat adequades, la intensificació del treball, són les veritables causes de l'explosió que va afectar la mina, va provocar un incendi i va acabar amb la intoxicació per monòxid de carboni dels centenars de treballadors miners.

Això no va ser un accident i no es tractava d'un cas individual, desenes d'accidents de treball i mortals es produeixen durant tot l'any a les mines de Turquia. La FSM denuncia el Govern de Turquia i les empreses que exploten les mines per la seva assassina falta de mesures de seguretat i exigeix ​​la fi de la privatització de la riquesa del poble, els recursos naturals, la modernització de la tecnologia utilitzada en les mines, l'aplicació immediata de la seguretat controls i l'aplicació de totes les mesures necessàries en totes les mines per protegir la vida de les persones que treballen.

La Federació Sindical Mundial expressa el seu condol a les famílies i els éssers estimats de les víctimes i exigeix ​​la plena compensació immediata de les famílies de les víctimes i els treballadors lesionats.

Font : FSM