Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.





COMUNICAT DE PREMSA – 14 DE MAIG DE 2014

PRESSIÓ SOCIAL I UNIÓ POLÍTICA PER FRENAR EL FRACKING

La pressió social en contra de la fractura hidràulica continua donant els seus fruits, mostra d’això és el compromís adquirit avui per un total de 20 grups polítics per a la seva prohibició.
Aquest matí al Congrés dels Diputats, 21 plataformes contra el fracking de diferents punts del territori espanyol, la Plataforma per un Nou Model Energètic i més de 40 col·lectius socials de diversa índole, han recaptat el compromís públic i per escrit de 20 partits polítics per prohibir la tècnica de la fractura hidràulica [1] si arriben a governar després de les eleccions del proper any 2015.

Amb aquesta iniciativa tant plataformes com els polítics signataris, volen deixar constància de manera pública la seva postura de rebot total a aquesta polèmica tècnica, cal recordar que l’actual Govern va modificar la llei d’hidrocarburs amb la finalitat de donar marc legal a la tècnica de la fractura hidràulica (fracking) i la concessió de nombrosos permisos de recerca en tot l’estat restant així sobirania de les regions afectades per aquests permisos.

S’espera que amb aquest reeixit acte s’aconsegueixi d’una banda un compromís sòlid per part de les agrupacions polítiques en la lluita contra el fracking en l’Estat espanyol, i per l’altre s’enviï un clar missatge a les grans empreses interessades en aquest tipus de projectes no ho van a tenir res fàcil donada la forta oposició ciutadana que s’està produint en tots els territoris afectats.


En aquest sentit, les diverses plataformes, la Plataforma i la resta d’organitzacions i col·lectius convocats duran a terme aquesta tarda un acte públic [2] en el qual signaran un altre document diferent anomenat “Declaració de la societat civil contra el *fracking”. Aquest document [3] està obert a adhesions, té un marcat to social i ambiental i recalca la necessitat d’abandonar de manera immediata tota operació de fractura hidràulica. En el seu lloc, reafirma la importància d’apostar per un canvi de model energètic basat en l’estalvi i l’eficiència energètica en el qual les renovables i les persones cobrin molt més protagonisme.

de : http://www.riudaurajunts.cat/2014/05/14/comunicat-de-premsa-14-de-maig-de-2014/

Notes

[1] *Fracking, o fractura hidràulica és una tècnica està basada en la injecció de milions de litres d’aigua a altes pressions, juntament amb tones de sorra i substàncies químiques en el subsòl, amb la finalitat de recuperar el gas contingut en els porus de les roques. Aquesta tècnica implica l’obertura de centenars de pous i l’aportació contínua, mitjançant camions, de tots els
elements necessaris (maquinària, aigua, sorra, substàncies químiques), a més de la infraestructura necessària per evacuar els hidrocarburs extrets.

[2] A les 5 de la tarda en el Teatre de Barri. Calle Zurita 20. *Lavapiés. Més informació a:
http://nofracking2014.wix.com/nofracking#!*page2/*cjg9

[3] La “Declaració de la societat civil contra el *fracking” pot veure’s a:

http://nofracking2014.wix.com/nofracking#!page3/cee5

Compromís polític :

http://nofracking2014.wix.com/nofracking#!compromiso-poltico/c7n4